Wat is die Gevare van Hoë Cholesterol?

What are the dangers of high cholesterol?

Stel jou ‘n rustige middag in ‘n park voor, waar die pragtige skakerings van herfs met die sagte briesie dans.

Tussen die ritselende blare en kwetterende voëltjies stap ‘n oupa langs die kronkelpaadjie, sy hand stewig om die piepklein greep van sy kleinkind.

Tog, te midde van die idilliese toneel, lê daar ‘n subtiele onderstroom van ongemak – ‘n steek in die oupa se been, wat aanvanklik as blote moegheid afgemaak word, maar die sensasie verskerp geleidelik en verander in ‘n aanhoudende pyn wat sy genot aantas.

 

Wat kan die oorsaak van ‘n pynlike been wees?

Hierdie pyn kan ‘n aanduiding wees van aterosklerose, ‘n gevaarlike opbou van cholesterol, lipiede en ander neerslae op die binnewande van slagare / arteries. Slagare is die bloedvate wat suurstofryke bloed van die hart na ander dele van die liggaam vervoer.

Mense wat aterosklerose in hul hartslagare het, het dikwels ook ‘n cholesterol opbou elders in hul liggaam. Hierdie plaak opbou kan lei tot toestande soos karotis slagaar verstopping (nek) en perifere slagaar verstopping, (ledemate), wat bloedvloei deur die are kan verminder. In teenstelling met die algemene opvatting, raak hierdie siekte nie net bejaardes nie.

 

Wie kan deur aterosklerose geraak word?

Stel jou die toonbeeld van fisieke fiksheid voor: ‘n atleet, wat grense verskuif, en rekords breek. Tog, te midde van die glorie van atletiese prestasie, is ​​daar ‘n stille antagonis – hoë cholesterol, wat stilweg sy teenwoordigheid bevestig, dikwels ongemerk totdat dit op onverwagte maniere manifesteer.

Navorsing wat deur verskillende universiteite gedoen is, sê dat hierdie plaakopbou in die tienerjare en 20’s begin, en teen die 30’s kan veranderinge reeds by die meeste mense gesien word. ’n Studie van 300 lykskouings op Amerikaanse militêre personeel, wat na die Koreaanse Oorlog in 1950 gedoen is, het bevind dat 77% duidelike en sigbare tekens van aterosklerose getoon het. Hierdie was fikse, jong mans met ‘n gemiddelde ouderdom van 22 jaar oud; wat wys dat dit ‘n siekte is wat mense van enige ouderdom kan affekteer.

 

Waarom is aterosklerose (hoë cholesterol) gevaarlik?

Plaak wat in ‘n slagaar opbou, word aterosklerose genoem, en veroorsaak swak bloedsirkulasie, veral in jou onderste ledemate. Hierdie opbou van vette, cholesterol en ander stowwe in en op die slagaarwande vind nie oornag plaas nie. Dit is ‘n geleidelike proses. Plaak kan die vloei van suurstofryke bloed deur are na die liggaam se lewensbelangrike organe en die ledemate verminder of heeltemal blokkeer.

 • Wanneer cholesterol in die are in die hart ophoop, en hulle vernou, dit kan ‘n toestand genaamd “angina” veroorsaak.
 • As die are wat bloed na die bene dra vernou word, veroorsaak dit pyn wanneer jy beweeg.
 • Soms bars bloedklonte of bloedvate in die brein, wat ‘n beroerte of ‘n mini-beroerte veroorsaak.
 • Plaak kan ‘n klont of blokkasie in die are veroorsaak wat bloed aan die hart verskaf. Dit kan die hart beskadig en tot hartversaking lei.
 • Xanthomas is dik, geel kolle wat op die vel kan verskyn, veral rondom die oë. Hulle is cholesterol klonte en kom dikwels voor by mense wat ‘n familiegeskiedenis van hoë cholesterol het.

Die opbou of plaak beperk die normale vloei van bloed deur die liggaam, veral in die bene. As dit onbehandeld bly, kan ‘n verstopte slagaar ernstige mediese komplikasies soos pyn, bloedklonte, beroerte en selfs amputasie veroorsaak.

 

Simptome van aterosklerose (hoë cholesterol) sluit in:

Simptome is nie altyd so sigbaar dat dokters hulle bloot deur sig of selfs aanraking kan identifiseer nie. Wanneer simptome van aterosklerose, ‘n tipiese gevolg van hoë cholesterolvlakke, teenwoordig is, dien dit as identifikasie van hoë cholesterol.

Ongeveer 1 uit 4 mense met aterosklerose in die bene ervaar algemene simptome van die toestand, en ongeveer 1 uit 5 mense wat perifere slagaar siekte (PAD) het, rapporteer geen simptome nie. Ongeag die simptome, almal met PAD deel dieselfde hoë risiko van kardiovaskulêre siekte. Sonder behandeling kan PAD sere, infeksies en selfs die verlies van ‘n ledemaat veroorsaak.

PAD van die onderste ledemate kan spierpyn of gevoelens van swakheid en swaarheid in jou bene veroorsaak, wat begin wanneer jy fisies aktief is, soos stap, en verminder binne minute wanneer jy rustig is.

 

Simptome van PAD kan verskil, maar hier is ‘n paar algemene simptome:

 • Toonnaels en beenhare kan ophou groei.
 • Een voet voel dalk kouer as die ander.
 • Jou voet of been kan bleek, verkleur of blou word.
 • Beenswakheid of gevoelloosheid kan jou uit balans laat voel of dit moeiliker maak om te loop. 
 • Krampe in jou bene wat kom wanneer jy stap of trappe klim en verdwyn terwyl jy rus. 
 • Jy kan pyn of ‘n gevoel van spelde en naalde in jou been of voet hê. 
 • Die pyn is dikwels in die kuit, maar jy kan dit ook in jou boude, bobeen of voet voel.
 • Sere of wonde aan jou tone, voete of bene kan voorkom, wat stadig genees of dalk glad nie genees nie. Die sere kan infeksie in kry.

 Dit is dus belangrik om jou cholesterolvlakke te laat toets, sou jy van die bogenoemde simptome erken, aangesien jy dalk plaakopbou in slagare het, wat na en van jou hart en brein vloei, wat die risiko van beroerte of hartaanval vergroot.

 

Hoe om hoë cholesterol te voorkom?

Soos die bekende spreekwoord sê: Voorkoming is beter as genesing!

Ons moet ons kinders leer oor die voordele van heilsame kos, van kleins af is dit belangrik om wyse koskeuses te maak. Ons liggame produseer elke dag ongeveer 2 gram cholesterol wat ongeveer 85% van die totale cholesterol in die bloedstroom uitmaak. Die oorblywende 15% kom van wat ons eet en drink, spesifiek van die vette wat ons eet, maar nie alle vette is gesond nie.

 

Goeie vette / slegte vette 

Om goeie en slegte vette te onderskei, moet jy die name van die spelers en inligting oor hulle ken. Daar is vier hooftipes vette: Mono-onversadigde vette en poli-onversadigde vette staan ​​bekend as die “goeie vette” omdat dit goed is vir jou hart, jou cholesterol en jou algemene gesondheid. 

Versadigde vette en transvette wat in verwerkte voedsel voorkom, staan ​​bekend as die “slegte vette” omdat dit jou risiko van siekte verhoog en die slegte cholesterol verhoog. Wat voorkoms betref, is versadigde vette en transvette geneig om solied te wees by kamertemperatuur (soos margarien), terwyl mono-onversadigde en poli-onversadigde vette geneig is om vloeibaar te wees (soos olyfolie). 

As jy bekommerd is oor jou gewig of hartgesondheid; eerder as om vet uit jou dieet te sny, probeer om versadigde vette en transvette met goeie vette te vervang. Dit kan beteken dat jy van die vleis wat jy eet met bone en peulgewasse vervang, of olyfolie eerder as botter gebruik. Probeer om transvette uit jou dieet uit te skakel. Gaan voedseletikette na vir transvette. 

Daar is ‘n algemene wanopvatting oor watter soort kos cholesterolprobleme veroorsaak, aangesien sommige kos wel cholesterol bevat soos eiers, niertjies en sekere seekos. Dit is egter nie wat hoë cholesterol veroorsaak nie. Die groot skuldiges is versadigde vette en suikers.

Voorbeelde van kosse wat hoog is in versadigde vette is gebak en pasteie, harde kaas, koeke, koekies ens.

 

Wat van suiker?

’n Groot oorsaak van cholesterolopbou is suiker. Suiker is nie net die suiker wat jy in jou koffie of tee gebruik nie, maar dit is die suiker wat in produkte soos koeldrank, lekkergoed en energiedrankies voorkom. Mense vergeet dikwels dat selfs al proe dit nie soet nie, breek ons ​​spysverteringstelsel koolhidrate af na glukose. Dit sluit kos in soos pasta, rys, brood, aartappelskyfies en kitskos. Hulle bevat groot hoeveelhede suiker aangesien hulle uit groot hoeveelhede koolhidrate bestaan, wat in wese suiker is.

 

Wat moet ek dan eet?

’n Mediterreense tipe dieet bied talle voordele vir algemene gesondheid en welstand. Ryk aan vrugte, groente, volgraan, peulgewasse en gesonde vette soos olyfolie, word hierdie dieet geassosieer met ‘n laer risiko van hartsiektes, beroerte en sekere kankers. Die klem op vis en pluimvee as primêre proteïenbronne, tesame met matige verbruik van rooiwyn, verskaf al die noodsaaklike voedingstowwe. 

Daarbenewens fokus die Mediterreense dieet op plantgebaseerde voedsel en beperkte inname van verwerkte voedsel en suikers. Dit ondersteun gewigsbestuur en verminder die risiko van vetsug en tipe 2-diabetes. 

Hierdie voedingstofryke voedsel, in kombinasie met ‘n goeie aanvulling, en oefening bevorder ‘n holistiese benadering tot gesondheid.

Daar is nie ‘n maklike manier om ‘n slagaar skoon te maak, sodra plaak opgebou het nie. Dieetkeuses, oefening, en deur rook te vermy, kan ‘n mens egter kardiovaskulêre gesondheid verbeter en keer dat blokkasies vererger. Medikasie kan aangeraai word.

Manna Cholesterol Support: Die Natuurlike Oplossing Vir Hoë Cholesterol

 

Wat is Manna Cholesterol Support?

Die gebruik van botaniese en kruiemedisyne as ‘n komplementêre behandeling vir cholesterol word al hoe gewilder, moontlik as gevolg van die nadelige effekte wat met die gebruik van chemiese medikasie geassosieer word.

Hierdie formule, gemaak van die hoogste gehalte natuurlike bestanddele, is spesifiek ontwerp om die vaskulêre stelsel te verbeter, wat help met die oplos van LDL-cholesterol in die are. Dit verhoog ook HDL en help om lipiedneerslae op die binnewande van die are op te los.

VRY van ALLE groot potensiële allergene en is vry van ENIGE bymiddels.

 

Hoe werk dit?

Manna Cholesterol Support help met mikro-kapillêre bloedvloei. Dit kan ook ongewenste bloedlipiedvlakke verlaag en lipiedneerslae in are oplos.

Die verskillende bestanddele werk op ‘n sinergistiese wyse om ongewenste bloedlipiedafsettings in are te verminder.

 

Voordele van Manna Cholesterol Support

 • Bevorder ‘n gesonde bloedvatstelsel.
 • Help om LDL-cholesterol op te los.
 • Verhoog HDL.
 • Help om lipiedneerslae op die binnewande van die slagare op te los.

Koop die Manna Cholesterol Support by hier:

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply