Hoekom Voel Ek Duiselig? Verstaan Lae Bloedsuiker

Why Am I Feeling Dizzy: Understanding Low Blood Sugar

Stel jou dit voor:  jy vaar deur jou dag toe ‘n golf van duiseligheid jou skielik soos ‘n ton bakstene tref, jou hande begin bewe en sweet vorm op jou voorkop en bolip.

 

Wat gaan aan?

Moontlik is dit jou liggaam se manier om aan te dui dat jou bloedsuiker vlakke daal. Lae bloedsuiker, medies bekend as hipoglukemie, is in staat om jou dag te kaap en jou te laat voel of jy as ‘n gyselaar geneem word.

 

Wat is die simptome van lae bloedsuiker?

Ons liggame stuur subtiele leidrade uit, onmiskenbare seine wanneer glukosevlakke ‘n duik neem. So, gordel vas en maak gereed om die raaisels van lae bloedsuiker te ontrafel.

Simptome kan die volgende insluit:

 • Swakheid en moegheid.
 • Vinnige hartklop.
 • Trillings, bewerigheid.
 • Sweet.
 • Senuweeagtigheid of angs.
 • Prikkelbaarheid of verwarring.
 • Duiseligheid.
 • Hoofpyn.
 • Honger.

As hierdie simptome verdwyn nadat jy ‘n gesonde versnapering geëet het, was jou bloedsuiker waarskynlik te laag.

 

Wat is die ideale bloedsuikermetings?

Bloedsuiker vlakke kan  met ‘n eenvoudige vingerprik-bloedtoets gemeet word.

’n Bloedsuikervlak onder 70 mg/dL (3,9 mmol/L) word as laag beskou. ‘n Bloedsuikervlak onder 54 mg/dL (3,0 mmol/L) is ‘n rede tot aksie (eet ‘n versnapering).

’n Gesonde (vastende) bloedglukosevlak is 70 tot 99 mg/dL (3,9 tot 5,5 mmol/L)

 

Hoekom voel ek hierdie simptome?

Hipoglukemie of lae bloedsuiker kan die gevolg wees van verskeie redes, soos onvoldoende voedselinname, verhoogde insulienafskeiding of gebruik, oormatige fisiese aktiwiteit of sekere ander mediese toestande.

 

Hoe reguleer ons liggaam bloedsuiker vlakke?

Die pankreas is ‘n merkwaardige orgaan wat hormone soos insulien en glukagon produseer. Wanneer dit normaal funksioneer, skei die pankreas die korrekte hoeveelheid insulien af wat nodig is om die bloedsuiker vlakke gebalanseerd te hou. Wanneer ‘n persoon egter aan lae bloedsuiker ly, stel die pankreas te veel insulien vry wat veroorsaak dat die bloedsuiker vlakke te laag word.

 

Insulien help om bloedsuiker vlakke te verlaag deur selle toe te laat om glukose uit die bloedstroom op te neem om vir energie te gebruik.

Glukagon, aan die ander kant, verhoog bloedsuiker vlakke deur die lewer aan te spoor om gestoorde glukose in die bloedstroom vry te stel wanneer bloedsuiker vlakke laag is, soos tydens vas of tussen maaltye. Saam werk insulien en glukagon om bloedsuiker vlakke te balanseer.

Verhoogde insulienvlakke in die bloed veroorsaak dat bloedsuiker vlakke te laag daal, wat simptome soos verwarring, duiseligheid en sweet veroorsaak. 

 

Hier is ‘n paar algemene redes waarom die pankreas oormatige hoeveelhede insulien kan vrystel:

Insulien speel ‘n deurslaggewende rol in die regulering van bloedsuiker vlakke, so daar is ‘n direkte korrelasie tussen hipoglukemie en insulien.

Stres: Stres veroorsaak die vrystelling van streshormone, kortisol en adrenalien, wat insulienafskeiding tydelik kan verhoog om die liggaam te help om die stressor te hanteer. Chroniese stres kan egter lei tot volgehoue ​​verhoging van insulienvlakke, wat bydra tot lae bloedsuiker en uiteindelik insulienweerstandigheid.

Ooreet en vetsug: Oormatige kalorie-inname, veral van hoë-koolhidraat- en hoë-suiker voedsel, kan lei tot langdurige verhoging van bloedsuiker vlakke. In reaksie hierop skei die pankreas meer insulien af ​​om bloedsuiker vlakke te help verlaag deur die opname van glukose in selle te bevorder.

Insulienweerstandigheid: In toestande soos tipe 2-diabetes word die liggaam se selle bestand teen die effekte van insulien, wat hoër vlakke van insulien benodig om normale bloedsuiker vlakke te handhaaf.

Insulienoom: Insulienome is seldsame nie-kwaadaardige gewasse in die pankreas wat oormatige hoeveelhede insulien produseer.

Sommige chroniese medikasie: Medikasie, soos kortikosteroïede en sekere antipsigotika, kan inmeng met insuliensensitiwiteit of insulienafskeiding direk stimuleer, wat lei tot verhoogde insulienvlakke. Sekere orale diabetesmedikasie (bv. sulfonielureums), wat bloedsuiker vlakke verlaag, waar die dosis te hoog is, kan bloedsuiker te veel verlaag.

Genetiese faktore: In sommige gevalle kan genetiese faktore individue vatbaar maak vir toestande wat gekenmerk word deur oormatige insulienafskeiding of insulienweerstandigheid.

 

Watter voedsame happies kan bloedsuiker vlakke stabiliseer?

Tussen maaltye – kan versnaperinge met ‘n lae GI telling ‘n lewensredder wees. Happies wat ryk is aan gesonde vette, vesel en proteïene, kan help om bloedsuiker vlakke te stabiliseer deur suikerabsorpsie in jou bloedstroom te vertraag.

‘n Paar voorbeelde is:

Neute

‘n Handvol neute: amandels, haselneute, okkerneute, makadamianeute, kasjoeneute, pistache of grondboontjies vir ‘n veselryke versnapering vol gesonde vette, is goeie voeding met ‘n lae koolhidraattelling. ‘n Grondboontjiebottertoebroodjie kan ‘n uitstekende vriend wees.

Kaas

Laevet tipes soos maaskaas, ricotta-kaas of mozzarella is hoë proteïen keuses wat help om jou bloedsuiker in toom te hou. Geniet ‘n kwart koppie maaskaas saam met ‘n halwe koppie vrugte; of ‘n stukkie laevetkaas, of kaas wat op volgraanbeskuitjies gesmeer is.

Hummus

Hummus gemaak van keker-ertjies gee baie vesel en proteïene om jou vol te maak. Gebruik ‘n derde van ‘n koppie as ‘n doopsous vir groente of om op volgraanbeskuitjies te smeer. Ja, dit het koolhidrate, maar jou liggaam verteer dit stadig. Dit beteken dat hulle nie so vinnig soos ander koolhidrate opgeneem word nie en stabiliseer dus bloedsuiker.

Tuna

‘n Halwe blikkie tuna op volkoringbeskuitjies maak ‘n smaaklike en gesonde versnapering.

Eiers

‘n Roereier is ‘n wonderlike proteïenoplossing. Of ‘n hardgekookte eier met ‘n bietjie slaai as ‘n heerlike ligte ete. Hou ‘n paar gekookte eiers in die yskas vir ‘n vinnige en doeltreffende happie.

Jogurt

Meng ‘n paar vars vrugte of bessies in gewone lae-vet jogurt vir ‘n soet lekkerny – wat lig is op koolhidrate -‘n goeie voor-oefening happie. Of as jy ietsie sout soek, roer peppadew, avokado of ‘n sous daarby en gebruik as ‘n doopsous vir groente of lae-sout pretzels.

Springmielies

Sit ’n paar koppies springmielies in ‘n toebroodjiesak as ‘n gryp-en-gaan opsie, dis nie oorlaai met koolhidrate nie, en met die sout smakie is dit ‘n perfekte ligte middaghappie.

Avokado

Avokado is lekker net so, maar jy kan dit ook opkikker. Beperk jou porsiegrootte tot ‘n kwart koppie vir ‘n versnapering (wat minder as 20 gram koolhidrate bevat.)

 

Verminder vrees, angs en stres.

Soos hierbo genoem, kan langdurige stres baie skadelik vir ons liggame wees. Dr Henry W Wright het die verband tussen Bybelse spiritualiteit, sielkunde en biologie bestudeer. Hy het gevind dat lae bloedsuiker hoofsaaklik ‘n vrees-, angs- en stresversteuring is. Onopgeloste emosionele kwessies kan ‘n gedrewendheid in ons veroorsaak om aan die verwagtinge van iemand anders te voldoen om sodoende geborge en geliefd te voel. Hierdie gevoelens veroorsaak selfhaat, skuldgevoelens en vrees wat dan die streshormone aktiveer en ‘n negatiewe spiraal in werking stel.  Seer uit ons kinderdae moet in die gesig gestaar word sodat vergifnis die beginpunt kan word vir ‘n opwaartse spiraal van verbeterde gesondheid.

 

IN ‘N NEUTEDOP

 • Voorkom lae bloedsuiker deur stresvlakke te verminder en gereelde gesonde maaltye en versnaperinge te eet.
 • Besnoeiing op die suikertjies en ander koolhidrate kan insulienafskeiding verminder. 
 • Wees dapper en staar jou seerkry in die oog, emosionele genesing kan die beginpunt wees van ‘n meer vredevolle en gesonde lewe.
 • Maak gebruik van ons Manna Blood Sugar Support, ‘n heeltemal natuurlike en organiese aanvulling wat jou bloedsuiker vlakke sal help stabiliseer.

 

Hoe werk Manna Blood Sugar Support vir lae bloedsuiker vlakke?

Hierdie aanvulling is ‘n organiese en natuurlike manier om bloedsuiker vlakke te help balanseer. Dit doen dit deur te bind met die kos wat ons eet en dan die glukose van hierdie kosse stadig in ons bloedstroom vry te stel. Daarom moet jy dit altyd saam met kos neem, anders mis jy die wonderlike voordele van Manna Blood Sugar Support en dit sal nie werk soos dit moet nie.

Dit beteken dat dit help om te keer dat die bloedsuiker vlakke deur die dak styg nadat jy iets geëet het, en dan natuurlik ook help om die daaropvolgende skielike suiker daling te vermy. Hierdie proses help om die glukemiese-indeks van die kos met tot 43% te verminder.

So help dit dan ook om suiker-drange, of dan nou “cravings”, te voorkom. As jy jou bloedsuiker vlakke kan stabiliseer en drange kan beheer, maak dit gewigsverlies baie makliker.

 

Wat is die voordele van Manna Blood Sugar Support?

 • Help om gebalanseerde bloedsuiker vlakke te handhaaf.
 • Hou jou meer tevrede ná ’n maaltyd, wat beteken dat dieselfde maaltyd jou baie verder kan neem en veroorsaak dat jy minder eet, wat kan help met natuurlike gewigsverlies.
 • Help om drange te beheer.
 • Help om energievlakke konstant te hou.
 • Gebalanseerde bloedsuiker vlakke kan help om diabetiese gesondheidskomplikasies te voorkom.

Kry die Manna Blood Sugar Support by enige van hierdie afsetpunte

5/5

“Found this not only useful to reduce and stabilize blood sugar, but it is also an excellent product if you are trying to lose weight. It really helps to eliminate that hungry feeling, so it is then easier to reduce meal portions without losing energy. Highly recommend!”

Calvyn (Takealot Review)

Manna Blood Sugar Support

The natural solution to food cravings, appetite, and constant hunger.

Blood Sugar Support 180 with Box

Manna Blood Sugar Support

The natural solution to food cravings, appetite, and constant hunger. 

More than 1.5 million units sold!

Satisfied Customer feedback for Manna Blood Sugar Support
Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply