Hoe om Natuurlik van Opgeblasenheid ontslae te raak?

How to Naturally get rid of Bloating?

Opgeblasenheid is irriterend en kan taamlik pynlik wees, maar gelukkig is daar natuurlike maniere om daarvan ontslae te raak en te voorkom.

Stel jou dit voor: jy het pas ‘n heerlike maaltyd geniet, voel versadig en tevrede, maar skielik, uit die niet, tref dit jou soos ‘n onverwagte intrige in ‘n fliek.  Die ongemaklike sensasie om te voel dat jy sopas ‘n ballon ingesluk het.. en nie te weet hoe om diskreet daarvan ontslae te raak nie.

Abdominale ongemak of opgeblasenheid kom tipies voor wanneer lug in die kolon of dunderm vasgevang word. Dit mag of mag-nie gepaard gaan met ‘n sigbaar geswelde buik nie. Die opgeblase gevoel kan wissel van effense ongemaklik tot intens pynlik.

 

Wat veroorsaak opgeblasenheid?

Opgeblasenheid is gewoonlik die gevolg van gas in die ingewande en kan veroorsaak word deur baie dinge, insluitend ooreet, voedselintoleransie (vir laktose of gluten,) hardlywigheid of dermparasiete. Meestal is dit egter die gevolg van die verteringprosesse van ons kos, en gaan gewoonlik na ‘n rukkie weg.

Opgeblasenheid kan ‘n simptoom wees van ‘n onderliggende gesondheidstoestand, soos prikkelbare derm-sindroom  of  inflammatoriese dermsiekte, of hormonale wanbalanse of maandelikse hormonale wissellinge, maar meestal, kan opgeblasenheid vermy word.

 

Hoe kan opgeblasenheid vermy word?

Die beste medisyne is om jou simptome noukeurig te evalueer en kennis te neem van moontlike sondebokke.   Die keuse van jou dieet en hoe jou liggaam op verskillende kosse reageer is ‘n baie persoonlike saak. Dit sal dus ‘n persoonlike reis na oorwinning word, deur noukeurige waarneming.

 

Gesondheidsorgpraktisyns stel wel ‘n paar algemene wenke voor om opgeblasenheid te verminder.

 1. Moenie ooreet nie

Hou op eet wanneer jy versadig voel. ’n Oorvol maag vertraag vertering en veroorsaak dat gas onnodig opbou.

 

 1. Kou jou kos goed

Die eerste vertering begin in jou mond, aangesien kos met speeksel moet meng. Stysels, maltose en komplekse koolhidrate benodig die verteringsensieme in speeksel om verder te verteer. Om nie kos goed te kou nie, vertraag verdere vertering en verhoog gas.

 

 1. Moenie water met jou etes meng nie

Moet verkieslik nie water ‘n halfuur voor etes en 90 minute na etes drink nie, om nie jou spysverteringsensieme weg te was nie. Opgeblasenheid vind plaas wanneer kos nie behoorlik verteer word nie.

 

 1. Moenie te veel vesel eet nie

Vesel het ‘n paar belangrike funksies in die liggaam, soos om te help om bloedsuikervlakke te reguleer en spysverteringstelsel-gesondheid te bevorder. Veselryke kosse kan egter veroorsaak dat sommige mense buitensporige hoeveelhede gas produseer.

Voorbeelde van hoëveselvoedsel sluit in:

     • bone
     • lensies
     • vrugte, soos appels en lemoene
     • volgrane en hawermout
     • gesplete ertjies
     • broccoli
     • Brusselse spruite

 

 1. Gebruik gereeld anti-parasietmiddels

Intestinale parasiete kan lei tot ‘n opbou van gas in jou spysverteringskanaal.  Ontwurming word elke 6 maande aanbeveel, en 4 keer per jaar vir kinders.

 

 1. Wees bewus van voedselintoleransie en allergieë

Opgeblasenheid is ‘n tipiese simptoom van voedselintoleransie of voedsel allergieë. Onverdraagsaamhede en allergieë kan oormatige gasproduksie veroorsaak of dat gas in die spysverteringskanaal vasgevang word. Die kosse wat dit waarskynlik sal veroorsaak, is glutenbevattende grane soos rog en gars.

Geen betroubare toetse bestaan ​​om ‘n spesifieke voedselintoleransie of -allergie te identifiseer nie, so die beste manier om dit te identifiseer is deur persoonlike waarneming. Dit kan help om ‘n kosdagboek te hou om vas te stel watter kosse simptome, soos winderigheid en opgeblasenheid, veroorsaak.

 

7 . Vermy hoë-vet kosse

Vet is ‘n noodsaaklike deel van enige gesonde dieet en is ‘n belangrike bron van energie. Die liggaam verteer vette stadig omdat dit langer neem as die meeste ander kosse om deur die spysverteringskanaal te gaan, en kan die leegmaak van die maag vertraag. By sommige mense kan dit opgeblasenheid veroorsaak. Vermy dus oormaat voedsel wat hoog is in vet.

 

 1. Dit is maklik om lug te sluk terwyl jy sluk
     • Drink en eet stadiger
      Om te vinnig te drink of te eet, verhoog die hoeveelheid lug wat ‘n persoon insluk, wat kan lei tot meer gas in die spysverteringskanaal.
     • Vermy gaskoeldrank
      Koolsuurgas-drankies bevat koolstofdioksied, ‘n gas wat in die spysverteringskanaal kan opbou en opgeblasenheid veroorsaak.  Skoon water is ‘n beter alternatief vir gaskoeldrank om die risiko van opgeblasenheid te verminder.
     • Vermy kougom
      Kougom veroorsaak dat ‘n persoon meer lug insluk. Hierdie lug kan in die spysverteringskanaal opbou en by sommige mense opgeblasenheid veroorsaak.

 

 1. Ligte oefening na etes

Ligte oefening nadat jy geëet het, soos om te gaan stap, kan help om opgeblasenheid te verminder.

Een studie het bevind dat ligte fisiese oefening help om gas uit die spysverteringskanaal te verwyder en opgeblasenheid te verlig. Stap is veral goed vir bejaardes wie se spysvertering stadiger begin word.

 

 1. Behandeling van sooibrand

Sooibrand vind plaas wanneer suur uit die maag terugstoot in die keel, wat ‘n ongemaklike brandende sensasie veroorsaak. Dit is ook ‘n algemene oorsaak van opgeblasenheid.

Die behandeling van sooibrand kan vir sommige mense ‘n effektiewe manier wees om opgeblasenheid te verminder. ‘n Persoon kan sooibrand behandel met oor-die-toonbank medisyne soos teensuurmiddels, maar sommiges benodig voorskrifmedikasie.

 

 1. Maak gebruik van gemmer

Gemmer is ‘n tradisionele middel vir spysverteringsprobleme. Dit bevat karminatief, wat nuttig is om oormatige gas in die spysverteringskanaal te verminder.

Gemmertee kan help om simptome soos naarheid, gas en hardlywigheid te verlig.

 

Om dit eenvoudig te stel:

Gasvorming is deel van normale spysvertering.  Die liggaam raak natuurlik van gas ontslae.  Dat gas vasgevang word, moet ons probeer vermy.

 

KOM ONS BEGIN

Tensy jy gediagnoseer is met ‘n siekte wat oormatige gas veroorsaak, kom ons gryp ons notaboeke en neem beheer oor opgeblasenheid. Ons noteer ons goeie dae, en kyk uit vir moeilikheidmakers terwyl ons  elkeen by ons unieke raamwerk aanpas.

Kry natuurlike verligting van derm- en spysverteringsprobleme

Manna Gut Support help om bakterie (goeie flora) in jou spysverteringstelsel en om noodsaaklike verteringsensieme te herstel wat help om jou spysverteringskanaal gesond te hou en jou immuunstelsel te versterk.

 

Wat is Manna GUT Support?

Manna GUT Support is ‘n natuurlike aanvulling wat help om die spysverteringsbakterieë (goeie flora) en noodsaaklike ensieme in die spysverteringskanaal te herstel. Dit help om die gesondheid van die mdermkanaal te verbeter en die immuunstelsel te versterk.

 

Hoe werk dit spysverterings probleme?

Manna GUT Support herstel die goeie bakterieë en noodsaaklike ensieme in die spysverteringskanaal, help met die verligting van spysverteringskanaal-verwante gesondheidsprobleme, en verhoog die immuunfunksie van die liggaam.

The Manna GUT Support bevat GEEN van die hoof potensiële allergene en bevat ook GEEN bymiddels

 

Wat is die voordele van Manna GUT Support?

 • Help om die natuurlike balans in die spysverteringskanaal te herstel
 • Help om verteringsgesondheid en die funksie van die immuunstelsel te verbeter
 • Geskik vir gewigsverlies, PCOS, IBS, insulien weerstandigheid, diabetes, candida, onvrugbaarheid, psoriasis, hoë bloeddruk en hoë cholesterol.
 • Die verskillende bestanddele werk holisties om die mikroörganismes in die spysverteringskanaal te balanseer.
 • Spysverterings ensieme help met die afbreek van kosse
 • Probiotika verskaf die ‘vriendelike’ dermflora wat die ingewande beskerm teen skadelike bakterieë, en L-Glutamien help met die vernuwing van die binnekant van die spysverteringskanaal.

 

Vir die perfekte dag-tot-dag hupstoot in jou spysverterings gesondheid, kry die Manna GUT Support NOU vanaf hierdie winkels of aanlyn-winkels:

5/5

I have struggled for many years with bloating, tried many different products. Then I came upon Manna Gut Support. Excellent product!! No more bloating. I feel great. It is very easy to order online. I have received the product in only a few days. Excellent service from Manna.”

Suzette

Koop Manna Gut Support aanlyn now!

5/5

“I would recommend this product definitely in 2 days I already felt a difference it does exactly what it says it does I love this product.”

Etienne

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply