Die Stille Moordenaar: Hoë Bloeddruk by Vroue

The Silent Killer: High Blood Pressure in Women

Vrouens staar unieke uitdagings in die oë as dit by hoë bloeddruk kom

Hoë bloeddruk (hipertensie ) is dikwels die oorsaak wat skuil agter beroertes en hartaanvalle. Die Hart- en Beroertestigting in Suid-Afrika meen dat een uit drie Suid-Afrikaners met hoë bloeddruk sit. Ongeveer 45% van mans en 48% van vroue ouer as 15 jaar in Suid-Afrika het hipertensie, volgens ‘n studie in die joernaal Global Epidemiology

Hoë bloeddruk kan dodelik wees. Die toestand staan ​​bekend as die “sluipmoordenaar” aangesien hipertensie gewoonlik geen simptome toon nie. Die beste manier om hoë bloeddruk te voorkom, is om jou bloeddruk gereeld te toets en die risikofaktore binne jou beheer mooi te bestuur.

 

Leer meer oor die unieke risikofaktore vir hoë bloeddruk waarmee vroue opgesaal is.

Risikofaktore

Mans ontwikkel gewoonlik hoë bloeddruk en kardiovaskulêre siektes vroeër as vroue. Daar is egter sekere risikofaktore, met betrekking tot vroue, wat veral in ons latere lewe hoë bloeddruk kan veroorsaak.

Die volgende is risikofaktore vir beide mans en vroue. Risikofaktore vir hipertensie kan in drie kategorieë verdeel word:

dié wat jy nie kan beheer nie, soos jou familie se gesondheidsgeskiedenis, etnisiteit, sowel as jou ouderdom.

dié wat jy kan beheer, soos om oorgewig te wees, nie te oefen nie, sigarette te rook, ongesonde koskeuses te maak en sekere soorte voorbehoedmiddels te gebruik.

gepaardgaande siektes of orgaanskade wat ook jou risiko kan verhoog, soos hoë cholesterol, hartsiektes, hartversaking, diabetes, beroerte, nierskade, retinale skade en skade aan bloedvate.

 

Risikofaktore vir vroue:

 • Probleme tydens swangerskap. Soms begin hoë bloeddruk voor swangerskap ontwikkel. In ander gevalle ontwikkel die toestand tydens swangerskap.
 • Die gebruik van sekere voorbehoedmiddels. Voorbehoedmiddels wat estrogeen bevat, kan jou bloeddruk verhoog.
 • Premenstruele migraines.
 • Menopouse. Veranderinge in hormone tydens perimenopouse en menopouse kan lei tot gewigstoename en ander veranderinge in jou liggaam – wat kan lei tot hoër bloeddruk.

 

Wat kan vroue doen?

Tydens swangerskap

As jy swanger is, moet jou dokter gereeld jou bloeddruk monitor. Afhangende van die erns, kan ‘n dokter medikasie aanbeveel.

 

Kies jou voorbehoedmiddels goed

As jy 35 jaar oud of jonger is, gesond is en goed beheerde bloeddruk het, kan jy geboortebeperking met estrogeen gebruik. Dit is egter belangrik dat ‘n gesondheidswerker jou bloeddruk binne een maand nadat jy met hierdie tipe geboortebeperking begin het en twee keer per jaar vir roetine-ondersoeke moet kontroleer.

As jy ouer as 35 is of verskeie risikofaktore vir hartsiektes of onbeheerde hoë bloeddruk het, moet jy nie geboortebeperking wat estrogeen bevat, gebruik nie.

 

Hanteer premenstruele migraines

Vroue kan gesonde kos eet en snellers vermy soos om maaltye oor te slaan of suikerryke kosse, alkohol en kafeïen in te neem. Gereelde oefening, genoeg slaap, die gebruik van ontspanningstegnieke (soos joga, tai chi of meditasie), en akupunktuur kan ook help om die frekwensie van premenstruele migraines te verminder.

 

Behandel menopouse

Tydens menopouse kan vroue se bloeddruk drasties styg. Hormoonvervangingsterapie kan in sommige gevalle gebruik word om menopousale simptome saam met bloeddruk te help bestuur. Leefstylveranderinge kan ook help met hoë bloeddruk tydens menopouse.

 

Leefstylveranderinge 

Die volgende leefstylveranderinge kan deur beide mans en vroue geïmplementeer word om hoë bloeddruk teë te werk. 

 1. Oefen gereeld: Gereelde oefening help om bloeddruk te verlaag deur die hart en bloedsomloopstelsel te verbeter. Mik vir ten minste dertig minute se oefening per dag, soos ‘n vinnige stappie, draf, fietsry of swem.
 2. Volg ‘n gesonde dieet: Volg ‘n dieet wat laag is in natrium (sout) en ryk is aan volgraan, vrugte, groente en lae-vet suiwelprodukte. Dit kan help om bloeddruk te verlaag en algemene gesondheid te verbeter.
 3. Verloor gewig: Om oorgewig te wees kan jou risiko van hipertensie verhoog. Om ‘n gesonde dieet te volg en te oefen, kan jou help om ‘n gesonde gewig te handhaaf.
 4. Verminder stres: Stres kan bloeddruk verhoog, daarom is dit belangrik om gesonde maniere te vind om stres te hanteer. Sommige strategieë kan meditasie, joga en asemhalingsoefeninge insluit. Jy kan ook met ‘n terapeut praat.
 5. Verminder alkohol-inname: Oormatige alkoholverbruik kan ekstra stremming op die hart plaas en bloeddruk verhoog. As jy drink, beperk jouself tot nie meer as twee drankies per dag nie.
 6. Hou op rook: Rook is ‘n groot risikofaktor vir die ontwikkeling van hoë bloeddruk. Om op te hou rook kan help om bloeddruk te verlaag en jou risiko van verskeie gesondheidsprobleme te verminder.

 

Samevatting

Wanneer dit by hoë bloeddruk kom, staar vroue ‘n unieke stel uitdagings in die oë. As jy swanger is, maak seker dat jy gereeld jou bloeddruk laat toets. Jy kan met jou dokter praat oor die beste geboortebeperking om te gebruik, wat nie jou bloeddruk sal verhoog nie. As jy sukkel met premenstruele migraines of in die tydperk van perimenopouse of menopouse is, wil jy jou bloeddruk stip dophou. Daar is baie leefstylveranderinge wat jy kan maak om jou bloeddruk te verlaag.

 

Ontsluit die krag van optimale bloedvloei met Manna Blood Circulation Support!

Soek jy ‘n natuurlike en effektiewe manier om jou bloedsomloop te verbeter en jou algemene gesondheid te maksimeer? Kyk nie verder nie! Manna Blood Circulation Support is ‘n revolusionêre formulering, sorgvuldig vervaardig met die hoogste gehalte natuurlike bestanddele om positiewe bloedvloei op ‘n heeltemal veilige en natuurlike manier te bevorder.

Waarom sal jy Manna Blood Circulation Support kies? Ons is trots daarop om vir jou ‘n produk te voorsien wat GRATIS is van ALLE groot potensiële allergene en ENIGE bymiddels. Met ons fokus op uiteindelike verbetering van die vaskulêre stelsel, het ons net vier kragtige bestanddele noukeurig gekies, wat verseker dat elkeen die grootste impak lewer.

 

Ontdek die sleutelbestanddele:

Ginkgo Biloba-uittreksel (1): Hierdie antieke kruie het ‘n ryk geskiedenis van gebruik in die behandeling van bloedafwykings en geheueprobleme. Vandag is dit bekend vir sy potensiaal om jou geheue skerp te hou. Wetenskaplike studies het bewys dat ginkgo bloedsirkulasie verbeter deur bloedvate oop te maak en bloed minder taai te maak. Boonop is dit ‘n antioksidant wat jou liggaam teen skadelike vrye radikale beskerm.

L-Arganine / L-Citrulline (2): Wanneer dit gekombineer word, verhoog L-Citrulline en L-Arginine die produksie van stikstofoksied in jou liggaam. Dit beteken ongelooflike voordele vir jou kardiovaskulêre gesondheid, immuunstelsel, en selfs seksuele welstand. Ervaar holistiese ondersteuning vir jou algehele vitaliteit.

Guarana (3): Benodig jy ‘n energiek hupstoot sonder die jitters? Guarana bevat kafeïen, wat jou sentrale senuweestelsel, hart en spiere stimuleer. Dit is ‘n natuurlike manier om jou aktief en wakker te hou deur jou dag.

Hoe werk dit? Manna Blood Circulation Support se kragtige formule help om stikstofoksied vry te stel, wat die geheim van verhoogde mikro-kapillêre bloedvloei ontsluit. Dit help nie net om ongewenste bloedlipiedvlakke te verminder nie, maar dit help ook om lipiedneerslae in jou are op te los, wat ‘n gesonder bloedsomloopstelsel ondersteun.

 

Ontketen die voordele van Manna Blood Circulation Support:

Ondersteun kardiovaskulêre gesondheid: verhoog stikstofoksiedproduksie en laat jou bloed maklik deur jou liggaam vloei, wat ‘n gesonde hart en algehele welstand ondersteun.

Handhaaf gesonde bloeddruk: Wyf totsiens vir bekommernisse oor hoë bloeddruk met ons natuurlike oplossing wat help om dit effektief te reguleer.

Versterk jou immuunstelsel: ‘n Goed funksionerende bloedsomloopstelsel is nou gekoppel aan ‘n robuuste immuunstelsel. Ervaar die voordele van beide met Manna Blood Circulation Support.

Ontgift en herleef: Ons formulering help om jou lewer te ontgift en skadelike ammoniak uit te skakel, wat jou verfris en verkwik laat voel.

Verbeter seksuele stamina: Omhels die potensiaal vir verhoogde seksuele stamina en plesier soos jy verbeterde bloedvloei ervaar.

Herstel vinniger van intense oefensessies: Atlete sal die vinniger hersteltyd waardeer, wat jou help om aan die bopunt van jou spel te bly.

 

Wie kan baat vind? Manna Blood Circulation Support is perfek vir almal wat wil:

 • Ondersteun Gesonde Bloeddruk
 • Vermy Angina en beenpyn as gevolg van swak sirkulasie
 • Beskerm teen hartaanval en beroerte
 • Verhoog energievlakke en vitaliteit
 • Verbeter seksuele welstand

Ervaar die wonders van Manna Blood Circulation Support en omhels die skoonheid van optimale bloedvloei. Ontsluit vandag ‘n gesonder en meer lewendige lewe!

 

Waarvoor wag jy? Verbeter jou bloedsirkulasie NOU met Manna Blood Circulation Support en kry dit by enige van hierdie winkels of webwerwe:

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply