Moet Diabete vrugte eet?

Should Diabetics Eat Fruit?

Hou jou bloedsuikervlakke onder beheer en kry al die nodige voedingstowwe uit vrugte.

Vrugte is fantastiese koskeuses. Hulle is propvol vitamiene, antioksidante, minerale en vesel.

 

Maar moet jy vrugte eet as jy diabetes het?

Vrugte, ten spyte van hul voordele, is geneig om ryk aan koolhidrate te wees, hoofsaaklik die eenvoudige suikers, glukose en fruktose.

Tog is dit beslis nie nodig om vrugte uit jou dieet te sny nie. Trouens, jy moet vrugte eet. Die Amerikaanse Diabetes Vereniging berig dat enige vrugte goed is om te eet vir ‘n persoon met diabetes.

So, hoe geniet jy vrugte en keer jy stygende bloedsuikervlakke? Lees verder om uit te vind.

 

Eet vrugte en hou jou bloedsuikervlakke onder beheer.

Hier is drie strategieë om vrugte te geniet en jou bloedsuikervlakke stabiel te hou:

 1. Kies vrugte met ‘n laer koolhidraatwaarde

Jou liggaam, of jy diabetes het of nie, het koolhidrate nodig. Die probleem is dat die meeste van ons baie meer koolhidrate inneem as wat ons eintlik nodig het.

Mense met diabetes word aangeraai om die hoeveelheid koolhidrate wat hulle eet noukeurig te monitor, want as jy te veel glukose in jou bloedstroom het, sal jou bloedsuikervlakke die hoogte inskiet. Jou dieetkundige sal jou kan help om te bepaal hoeveel koolhidrate jy elke dag kan eet.

Nadat jy weet wat jou daaglikse koolhidraat-begroting is, kan jy begin kies hoe jy jou daaglikse begroting wil bestee. Kos soos brood en aartappels is gelaai met koolhidrate. Eerder as om ‘n groot deel van jou begroting op drie aartappels te verkwis, kan jy kosse met minder koolhidrate kies.

Die slegte nuus is dat vrugte ook redelik koolhidraat-ryk is en sommige vrugte het aansienlik meer koolhidrate as ander. ’n Koppie met stukkies veselperske het byvoorbeeld meer as die helfte van die koolhidrate as ’n koppie met papaja-stukke.

Een strategie, om jou bloedsuikervlakke in toom te hou, is om meer vrugte met ‘n laer koolhidraattelling te eet. Sommige hiervan sluit bessies (aarbeie, frambose, bloubessies), lemoene, pomelo’s, spanspek en kiwi’s in.

Pasop vir vrugte met baie koolhidrate:

 • ‘n Medium-grote piesang is gelaai met 27 gram koolhidrate.
 • Een koppie gesnyde veselperske lewer 28 gram koolhidrate.
 • ’n Koppie gesnyde pynappel lewer 22 gram koolhidrate.

Jy hoef nie noodwendig op te hou om vrugte te eet wat baie koolhidrate bevat nie. Jy kan net ‘n bietjie minder eet.

Lees verder om meer uit te vind oor porsiebeheer.

 

 1. Beperk jou porsies

Wanneer jy vrugte eet, moet jy probeer om nie meer as 15 gram koolhidrate per porsie in te neem nie. Die grootte van die porsie sal afhang van die hoeveelheid koolhidrate in die vrugte. 

‘n Wonderlike voordeel van vrugte met minder koolhidrate, is dat jou porsies redelik groot kan wees.

Jou bloedsuikervlakke sal nie styg nie, solank jy nie die porsiegrootte van 15 gram koolhidrate oorskry nie.

Die volgende vrugteporsies bevat ongeveer 15 gram koolhidrate:

 • 1/2 medium appel
 • 1/2 medium piesang
 • 1 koppie moerbeie
 • 3/4 koppie bloubessies
 • 1 koppie gesnyde spanspek
 • 1 medium lemoen 
 • 1 koppie frambose
 • 1 1/4 koppie aarbeie

 

 1. Eet vrugte saam met ander voedsel wat laag in koolhidrate is

Aangesien vrugte hoofsaaklik in die kategorie van hoë-koolhidraatvoedsel val, wil jy dit saam met maaltye eet waar daar geen ander groot bronne van koolhidrate is nie.

Jy kan byvoorbeeld vrugte by laekoolhidraat-ontbyte voeg. Jy kan eiers, worsies en laekoolhidraatmuffins met ‘n bietjie spanspek probeer. Jy kan dalk ook ‘n ontbyt maak van frambose en laekoolhidraat-pannekoeke.

Die kombinasie van vrugte met ander laekoolhidraat-kosse sal jou bloedsuiker meer stabiel hou.

 

Nog wenke:

Pasop vir gedroogde vrugte. Wanneer jy gedroogde vrugte, soos rosyne en pruimedante, eet, moet jy jou porsies klein hou aangesien gedroogte vrugte baie koolhidrate bevat.

Neem Manna Blood Sugar Support. ‘n Uitstekende manier om jou bloedsuiker te stabiliseer, is om Manna Blood Sugar Support saam met jou maaltye te neem. Wanneer dit saam met kos geneem word, meng die aanvulling met die kos in jou maag om stadiger glukose vry te stel.  

Drink minder vrugtesap. Om ‘n lemoen te eet is beter as om lemoensap te drink. Sap bevat nie vesel nie en, hoewel natuurlik, bevat dit baie suiker.

 

Samevatting

Vrugte is heerlik en gesond, en jy moet hulle geniet, of jy nou diabetes het of nie. Jy kan stygende bloedsuikervlakke vermy deur meer laekoolhidraat-vrugte te eet. Jy kan ook jou porsies beheer en vrugte saam met ander laekoolhidraat-kosse geniet.

 

Is jy moeg om te sukkel met onstabiele bloedsuikervlakke?

Is jy op soek na ‘n veilige en effektiewe manier om jou diabetesbestuur te ondersteun? Kyk nie verder nie! Manna Blood Sugar Support is hier om die manier waarop jy jou bloedsuikervlakke beheer te revolusioneer en jou algemene gesondheid te verbeter.

 

Hoe werk Manna Blood Sugar Support sy toorkrag?

Wanneer dit saam met jou maaltye geneem word, vorm hierdie merkwaardige aanvulling ‘n jelagtige stof in jou maag wat die tempo waarteen glukose uit jou kos vrygestel word in jou bloedstroom vertraag. In eenvoudige terme help dit om die glukemiese indeks van die kos wat jy eet met tot 43% te verminder. Deur die vrystelling van energie te vertraag, ondersteun dit eweredige bloedsuikervlakke, wat die stygings en ineenstortings voorkom wat verwoesting op jou liggaam kan saai.

 

Die voordele van Manna Blood Sugar Support is werklik merkwaardig.

Eerstens help dit jou om gelyke bloedsuikervlakke deur die dag te handhaaf, wat die risiko van diabeetverwante kwale verminder. Boonop laat hierdie unieke aanvulling jou tevrede voel na jou maaltye, wat jou toelaat om minder te eet en natuurlike gewigsverlies te ondersteun. Sê totsiens vir onbeheerbare kosdrange en ooreet!

 

Verder help Manna Blood Sugar Support om hoë insulienvlakke te verlaag, wat dikwels ‘n bekommernis is vir dié met diabetes. Deur jou drange te beheer en jou energievlakke konstant te hou, help hierdie aanvulling jou om beheer oor jou gesondheid en welstand te herwin. Met stabiele bloedsuikervlakke kan jy komplikasies wat met diabetes geassosieer word, voorkom en selfs hoë bloeddruk verlaag.

 

As jy gewig wil verloor, is Manna Blood Sugar Support jou bondgenoot.

Deur jou bloedglukosevlakke te balanseer, spreek dit die hoofoorsaak van ooreet aan. Nie meer honger voel kort na ‘n maaltyd nie! Jy sal onderdrukte eetlus en verminderde kosdrange ervaar, wat dit makliker maak om by ’n gesonde eetplan te hou en jou gewigsverliesdoelwitte te bereik.

 

Kies Manna Blood Sugar Support as jou natuurlike, organiese oplossing vir diabetesbestuur. Neem beheer oor jou gesondheid en ervaar die verskil van gebalanseerde bloedsuikervlakke. Omhels ‘n lewe van stabiliteit, bevrediging en lewenskragtigheid.

 

Probeer Manna Blood Sugar Support vandag en aanskou die transformasie self! Aanlyn beskikbaar en by hierdie winkels:

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply