Gewigsverlies Wysheid: Verstaan Voedseletikette

Decoding Food Labels Your Key to Weight Loss

Leer hoe om voedseletikette te lees sodat jy beter keuses kan maak rondom gewigverlies.

Om gewig te verloor is nie maklik nie en om daardie ekstra rolletjies af te skud, kan selfs moeiliker wees as jy baie verpakte kos eet. Kos wat in boksies en pakkies kom kan jou bedrieglik vinnig laat gewig optel.  

’n Studie van 2018 het opgemerk dat net ’n bietjie meer as een derde van Suid-Afrikaners aangedui het dat hulle gereeld of altyd voedingsinligting op voedseletikette lees. Die gemiddelde kennis oor voedsel- en voedingsetikette was 44,4%.

 

Voedseletikette kan intimiderend wees om te lees. Sommige produkte het lang lyste van bestanddele en sommige van daardie bestanddele kan moeilik wees om te lees en uit te spreek.

Maar om te weet wat jy eet, kan jou help om beter keuses te maak sodat jy gewig kan verloor.

 

Hier is ‘n paar wenke oor hoe om voedseletikette te lees:

Pasop vir die porsiegrootte

Die voorgestelde porsiegrootte op ‘n produk kan verskil van die grootte van die pakkie. ‘n 500 ml-bottel koeldrank, byvoorbeeld, kan ‘n voorgestelde porsiegrootte van slegs 250 ml hê, wat die helfte van die produk se grootte is. 

Die “per porsie”-kolom wys hoeveel van elke voedingstof en energie (in kilojoules) jy verbruik wanneer jy die voorgestelde porsiegrootte eet of drink. As jy die hele bottel koeldrank drink, moet jy die voedingshoeveelhede verdubbel.

Die kolom “per 100g” is nuttig om soortgelyke produkte vinnig te vergelyk, aangesien porsiegroottes kan verskil.

As jy die hoeveelheid energie (kilojoules) wat jy elke dag verbruik beperk, sal jy makliker gewig verloor. 

 

Soek vir die volgende inligting op ‘n voedseletiket

Die kilojoule-telling

As jy in Suid-Afrika is, word die totale energie van ‘n produk as kilojoules (kJ) vertoon. Om ‘n gesonde gewig te handhaaf, moet jy kyk na die balans tussen die energie wat jy inneem en die energie wat jy verbruik. As jy meer kJ inneem as wat jou liggaam elke dag benodig, sal jy waarskynlik gewig optel.

Die hoeveelheid energie wat jy benodig word geaffekteer deur faktore soos ouderdom, aktiwiteitsvlakke en geslag, en ‘n geregistreerde dieetkundige kan jou help om ‘n dieet volgens jou behoeftes te saam te stel.

 

Die koolhidraattelling

Die hoeveelheid koolhidrate in ‘n kos of drankie kan gevind word onder die opskrif ‘Glukemiese koolhidrate’ of ‘Koolhidraate’.

Hierdie syfer weerspieël die totale koolhidraattelling, nie die glukemiese indeks nie, en is saamgestel uit beide suikers (toegevoegde en natuurlik voorkomende) en komplekse (styselagtige) koolhidrate.

‘Koolhidraat Waarvan suikers’ sal jou vertel hoeveel suiker die produk bevat, insluitend bygevoegde suiker en dié wat natuurlik in vrugte en melk voorkom.

Alle bygevoegde suikers, soos sukrose, glukose, glukosestroop, invertstroop, maltose en heuning sal in die bestanddelelys gelys word. Bestanddele word volgens gewig gelys met die swaarste bestanddele wat eerste gelys word. As bygevoegde suikers hoër op die bestanddelelys is, kan jy seker wees dat die produk baie suiker bevat.

Wanneer dit by bygevoegde suiker kom, word dit aanbeveel dat jy produkte kies wat 10g suiker of minder per 100g bevat.

 

Die proteïentelling

’n Hoë proteïentelling is goed vir gewigsverlies. Goeie bronne van proteïen kan jou help om gewig te verloor. Goeie opsies vir proteïene sluit in maer vleissnitte soos hoender, vis (veral dié soos makriel, salm en sardientjies), eiers, bone, soja en lensies. Nie net is hierdie kosse goeie proteïenbronne nie, maar hulle bevat ook minder versadigde vet en kilojoules as ander opsies.

 

Die vettelling

As jy minder vette (veral versadigde vette) gebruik, kan dit jou help om ‘n gesonde gewig te handhaaf.

Etikette sal die ‘totale vet’-inhoud en ‘n uiteensetting van die tipes vette lys:

‘waarvan versadigde vetsure’

‘waarvan mono-onversadigde vetsure’

‘waarvan transvetsure’

‘waarvan poli-onversadigde vetsure’.

Die meeste van ons daaglikse vetinname behoort van onversadigde bronne (mononversadigde en poli-onversadigde vetsure) afkomstig te wees.

 

Die veseltelling

Vesel is ‘n soort plantmateriaal wat die liggaam nie kan verteer nie. Daar is twee tipes vesel – oplosbaar en onoplosbaar – wat albei duidelike gesondheidsvoordele bied.

Oplosbare vesel, wat in voedsel soos bone, hawer, vrugte en groente voorkom, help om sagter stoelgang te vorm en bloedsuiker- en cholesterolvlakke te reguleer.

 Onoplosbare vesel, wat algemeen in volgraangrane, boontjies, vrugte en groente voorkom, help om die spysverteringstelsel gesond te hou en bevorder versadiging.

Vesel is wonderlik vir gewigsverlies – so maak seker jy kies produkte met baie vesel.

 

Samevatting

Om te weet hoe om ‘n voedseletiket te lees, kan jou help om gesonder keuses te maak. Moenie geïntimideer word deur al die lang, onuitspreekbare woorde op voedseletikette nie. Kies produkte met baie vesel en proteïene en kyk uit vir daardie bygevoegde suikers.

 

Manna Blood Sugar Support – jou sleutel tot natuurlike gewigsverlies en die beheer van voedseldrange!

Is jy moeg daarvoor om te sukkel met hardnekkige gewig en onbeheerbare kosdrange? Kyk nie verder nie! Manna Blood Sugar Support is hier om jou gewigsverliesreis te revolusioneer deur gesonde bloedsuikervlakke te ondersteun en daardie lastige kosdrange te bekamp. Met ons organiese aanvulling kan jy jou gewigsverliesdoelwitte bereik terwyl jy jou liggaam voed.

 

Wat Manna Blood Sugar Support onderskei, is sy unieke bestanddeel afkomstig van die Prosopis-boompeule. Verpak met noodsaaklike suikers, dieetvesel, minerale en proteïene, oortref hierdie formulering enige ander bloedsuikerondersteuningsproduk op die mark. Deur die glukemiese indeks van die kos wat jy eet met tot 43% te verminder, help dit om die vrystelling van glukose in jou bloedstroom te vertraag, wat ‘n volgehoue vrystelling van energie verskaf.

 

Die voordele van Manna Blood Sugar Support strek verder as gewigsverlies.

Deur gebalanseerde bloedsuikervlakke te handhaaf, sal jy meer tevrede voel na etes, sodat jy minder kan eet terwyl jy steeds gevoed voel. Sê totsiens vir die konstante honger en hallo vir beheerde kosdrange! Stabiele bloedsuikervlakke help jou om beheer oor jou eetlus te herwin en onderdruk daardie knaende kosdrange wat jou gewigsverliespogings kan saboteer.

 

Nie net help Manna Blood Sugar Support jou om daardie ekstra ponde af te skud nie, maar dit ondersteun ook algehele welstand. Dit help om hoë insulienvlakke te verlaag en hou jou energievlakke konstant, voorkom energie-ongelukke en bevorder ‘n gebalanseerde leefstyl. Deur gelyke bloedsuikervlakke te bereik, sal jy ook die risiko van diabetesverwante gesondheidskomplikasies en laer hoë bloeddruk verminder.

 

As jy doeltreffende gewigsverlies en vryheid van kosdrange soek, is Manna Blood Sugar Support jou uiteindelike oplossing. Ervaar die krag van gebalanseerde bloedsuikervlakke en herwin beheer oor jou liggaam en gesondheid. Moenie toelaat dat eetlus jou vordering langer in die wiele ry nie. Kies Manna Blood Sugar Support en ontsluit die pad na natuurlike gewigsverlies en ’n gesonder, gelukkiger jy. Probeer dit vandag en aanskou die transformerende effekte vir jouself!

 

Moenie dat ongebalanseerde bloedsuikervlakke jou gewigsverliesdoelwitte saboteer nie – probeer Manna Blood Sugar Support vandag! Beskikbaar aanlyn en by hierdie winkels…

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply