Verloor Maklik Gewig met Kollageen

Lose Weight Easily with Collagen

Die proteïen wat sterstatus verwerf het vir sy gesondheids- en skoonheidsvoordele kan jou help om gewig te verloor. 

Mense wil om verskeie redes gewig verloor. Jy wil dalk jou gesondheid verbeter, energievlakke verhoog of beter lyk en voel. Om jou dieet te reguleer en konsekwent te oefen kan jou help om ekstra gewig af te skud, maar onlangse studies dui daarop dat die gebruik van kollageen jou ook kan uithelp. 

 

Wat is kollageen?

Kollageen is die volopste proteïen in jou liggaam en is verantwoordelik vir die strukturele integriteit van jou liggaam. Dit skep struktuur binne jou bene, kraakbeen, senings, bindweefsel, spiere en vel. Sonder kollageen is jy net ‘n klomp selle wees wat deur ‘n paar neurone verbind is.

Soos alle proteïene, bestaan ​​kollageen uit aminosure. Aminosure is gevorm soos kettings en die aminosure in kollageen is styf aanmekaar geweef – soos ‘n gedraaide tou.

 Kom ons kyk hoe hierdie proteïen jou kan help om daardie ekstra kilogramme af te skud.

 

Kollageen en gewigsverlies

Kollageen laat jou versadig voel en onderdruk eetlus

Kollageen is ‘n proteïen en anders as koolhidrate en vet, laat dit jou langer versadig voel. Die rede hiervoor is dat ‘n hoë-proteïen dieet hormone wat jou versadig laat voel, verhoog. As jy langer versadig voel, sal jy minder in die versoeking kom om ‘n oliebol (doughnut) of ander kos wat ryk is aan suiker en koolhidrate te verslind.

’n Hoë-proteïendieet onderdruk ook ghrelin – die hormoon wat jou honger laat voel. Jy kan jou dag geniet sonder te veel hongerpyne of konstante gedagtes oor jou volgende maaltyd.

Dit is belangrik om daarop te let dat hoewel kollageen ‘n proteïen is, dit nie al die aminosure bevat wat jou liggaam benodig nie – jy kan nie net ander vorme van proteïen vir kollageen uitruil nie. Dit is belangrik om steeds jou daaglikse porsie maer proteïene soos eiers, neute, salm, bone of hoenderborsies te eet.

 

Kollageen help om meer kalorieë te verbrand

As jy meer proteïene eet kan jy meer kalorieë verbrand, wat die gevolg is van termogenese of die termiese effek van kos. Hierdie effek word veroorsaak deur die opname en vertering van proteïene, wat daartoe lei dat jou liggaam meer energie moet gebruik as wat dit met vette of koolhidrate sou doen. Dit beteken: deur bloot meer proteïen in jou dieet in te sluit, sal jy meer kalorieë elke dag verbrand.

 

Bou maer spiere

Die bou van spiere is noodsaaklik vir gewigsverlies. Dit is omdat spiere meer kalorieë verbrand. Die neem van kollageenaanvullings kan jou pogings om gewig te verloor aanhelp deur spiermassa te verhoog. Onthou, kollageen is die belangrikste strukturele proteïen in jou spiere.

 

Verminder vetophoping

Alhoewel navorsing nie tot definitiewe gevolgtrekkings kan kom nie, toon sommige studies dat kollageen liggaamsvet kan verminder, vetmetabolisme kan verbeter en die grootte van vetselle kan verklein. Sommige studies is op diere gedoen, maar ‘n menslike studie in 2019 het gevind dat die neem van 2 gram kollageen per dag tot ‘n klein vetverlies van 0,6% oor ‘n tydperk van 12 weke lei.

 

Verminder gewrigspyn

Studies meen dat die neem van kollageenaanvullings kan help om gewrigspyn te verminder en mobiliteit te verbeter by mense wat baie aktief is, soos atlete, of diegene met osteoartritis. Dit is vermoedelik te wyte aan die aminosure wat aan gewrigte gelewer word, wat dan help om nuwe bindweefsel te skep.

Deur chroniese pyn te verlig, kan mense makliker beweeg, gereeld oefen en in die algemeen meer aktief wees. Dit maak op sy beurt voorsiening vir meer doeltreffende kalorieverbranding, wat gewigsverlies makliker kan maak.

 

Verbeter dermgesondheid

As jy jou algemene gesondheid wil verbeter, moet die herstel van dermgesondheid boaan jou lys wees. Die eet van kollageenryke kosse kan help om inflammasie in die ingewande, maag en kolon te verminder. 

Ongelukkig het baie van ons ontsteking in ons ingewande as gevolg van die eet van inflammatoriese kosse en gebruik van alkohol. Dit kan veroorsaak dat gedeeltelik verteerde kos ons bloedstroom binnedring, wat langtermyn gesondheidsprobleme tot gevolg het.

Deur jou ingewande te genees, kan jy verseker dat jou liggaam kos beter verteer en absorbeer. Studies het getoon dat mense met slegte dermgesondheid meer kalorieë uit voedsel verwerk as dié met gesonde spysverteringstelsels.

 

Waarom ekstra kollageen neem?

Vanaf die ouderdom van 25 neem die liggaam se natuurlike produksie van kollageen vinnig af, wat lei tot die sigbare tekens van veroudering soos plooie en bros hare en naels, sowel as die onsigbare slytasie op gewrigte en ligamente. Om op te maak vir verlore kollageen, kan jy kos met kollageen eet.

Sommige hiervan sluit in:

 • Vis
 • Eiers
 • Beenbouillon
 • Sitrusvrugte
 • Rooi en geel groente
 • Neute en sade

Die beste manier om te verseker dat jy genoeg kollageen inkry, is om ‘n aanvulling te neem. Die mees algemene tipes sluit in:

 • Gehidroliseerde kollageen. Hierdie tipe is afkomstig van beeste, seekos, pluimvee (dikwels hoender of eierdoppe), varke en ander dierebronne.
 • Ongedenatureerde kollageen. Dit is rou kollageen afkomstig van hoenderkraakbeen.
 • Gelatien: Dit is gekookte kollageen, gewoonlik afkomstig van dierlike bronne.

 

Kollageenaanvullings is beskikbaar in baie vorme soos pille, poeiers, vloeistowwe of in sommige kosse en drankies.

 

Hoeveel kollageen moet ek neem om gewig te verloor?

Om gewig te verloor, moet jy  ‘n totaal van 20 gram kollageen daagliks inneem. Dit moet enige voedselitems wat jy eet en enige aanvullings wat jy neem, insluit. Baie bronne van voedsel, soos hoendervlerkies en vis, bevat ‘n bietjie kollageen –  jy kan dit by jou algehele daaglikse inname insluit.

 

Hoe lank neem dit om resultate te sien wanneer ek kollageen neem?

Dit kan 12 weke neem om resultate van gereelde kollageengebruik te sien. Terwyl jy kollageen neem, pas ook jou maaltydplan en oefenregime aan vir die beste gewigsverliesresultate.

 

Samevatting

Kollageen het baie gesondheids- en skoonheidsvoordele en kan jou ook help om gewig te verloor. Hierdie proteïen, wat die volopste proteïen in jou liggaam is, kan jou help om spiere te bou, langer versadig te voel ná etes en gewrigspyn te verlig. Dit alles kan jou help op jou gewigsverliesreis.

 

Wat is Manna Collagen Peptides?

Manna Collagen Peptides is ‘n spesifieke tipe kollageen wat so gemaak is om maklik geabsorbeer te word. In plaas daarvan om jou liggaam te dwing om aminosure af te breek en dan daardie aminosure weer in kollageen om te skakel, slaan Manna Collageen Peptides daardie stap oor.

Hierdie produk gee basies jou liggaam klein, bruikbare kettingpeptiedes en aminosure wat gereed is om geabsorbeer te word.

Hierdie kollageenaanvulling word gemaak van hoëgraadse gelatien (onttrek uit beeshuide).

‘n Formule kan soos volg lyk:

– 83% proteïene

– 15% water

– 2% minerale

Hoekom gelatien? Gelatien bevat eintlik al die essensiële aminosure wat deur die menslike liggaam benodig word (behalwe een, triptofaan). Die aminosure sluit in glisien, prolien, hidroksiprolien, glutamiensuur, alanien, arginien, asparaginsuur en verskeie ander.

 

Hoe werk Manna Collagen Peptides?

Proteïene is noodsaaklike voedingstowwe vir die liggaam. Hulle word gemaak van lang kettings aminosure. Kollageenpeptiedes is proteïene wat hoogs biobeskikbaar is. Kollageenpeptiedes sal help om jou liggaam te voorsien van aminosure wat nodig is as boustene om jou vel, bene en gewrigte te vernuwe.

Daar is voorgestel dat kollageenpeptiedes as ‘n boodskapper na die selle kan optree en die sintese en herorganisasie van nuwe kollageenvesels kan aanwakker, wat dus die velweefselstruktuur ondersteun.

 

Gesondheidsvordele van Manna Collagen Peptides:

 • Velgesondheid
 • Litgesondheid
 • Spiergesondheid
 • Beengesondheid
 • Voorkom beserings
 • Herstel na ‘n oefensessie

 

Is Manna Collagen Peptides veilig vir gebruik?

Kollageenpeptiedes is ‘n suiwer en bioaktiewe proteïen, afkomstig van ‘n 100% natuurlike bron en vry van enige newe-effekte.

 

Wat is die bron van kollageenpeptiedes?

Kollageen word al vir lank in voedsel gebruik, hoofsaaklik in die vorm van gelatien wat in nageregte voorkom. Kollageen kom ook natuurlik voor in hoë hoeveelhede in sommige gekookte kosse, bv. beenbouillon en in die vel van vis en hoender. Kollageenpeptiedes word uit hoë gehalte grondstowwe onttrek, word gesuiwer en gedroog om ‘n suiwer proteïenpoeier te produseer.

 

Kan ek dit saam met huidige medikasie gebruik?

Hierdie produk is veilig om saam met enige ander medikasie te gebruik. Wanneer Warfarin, of enige ander bloedverdunningsmedikasie gebruik word, neem asseblief hierdie produk twee ure voor of twee ure na die medikasie.

 

Kan kollageenpeptiedes gelyktydig verskeie gesondheidsvoordele ondersteun?

Absoluut, kollageenpeptiedes word gerugsteun deur gepubliseerde wetenskaplike bewyse vir hul voordele op velskoonheid en gewriggesondheid. Verdere aanduidings van prekliniese modelle dui daarop dat kollageen help om bene gesond te hou. Kollageen is dus ‘n holistiese oplossing om die gesondheid van die muskuloskeletale stelsel te handhaaf en ook velskoonheid te ondersteun.

 

Koop Manna Collagen Peptides aanlyn

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply