Veg Diabetes met ‘n Goeie Oefensessie

Fight diabetes with a good workout

Oefening kan die lewens van diabeteslyers by uitstek verbeter.

Maak nie saak wie jy is nie, oefening is goed vir jou. Oefening kan jou lewenskwaliteit verbeter deur jou energievlakke te verhoog en moegheid te verlaag. Oefening bied egter ekstra voordele vir diegene wat aan diabetes ly. Lees verder oor die voordele van ‘n goeie oefensessie asook ander nuttige oefenwenke om stygende bloedsuikervlakke te demper.

 

Die voordele van oefening vir mense met diabetes

Oefening kan help om jou bloesuikervlakke stabiel te hou: Oefening help om bloedsuikervlakke te verlaag deur insuliensensitiwiteit te verhoog, wat die opname van glukose in selle bevorder.

Oefening kan die risiko van kardiovaskulêre siekte verminder: Kardiovaskulêre siekte is ‘n gesondheidskomplikasie van diabetes. Oefening help om bloeddruk en cholesterolvlakke te verlaag, en help die liggaam om vette vir energie te gebruik.

Oefening kan help met gewigsverlies: Vetsug is een van die grootste risikofaktore van diabetes. Oefening help om kalorieë te verbrand en spiermassa te verhoog, wat kan help om gewigsverlies aan te wakker.

Oefening kan geestesgesondheid verbeter: Stresvlakke wat chronies hoog is, is ‘n risikofaktor van diabetes. Oefening kan help om stres te verminder. ‘n Goeie oefensessie kan jou bui ‘n hupstoot gee en algemene geestesgesondheid verbeter.

Oefening kan die risiko van komplikasies verminder: Gereelde oefening kan help om die risiko van komplikasies te verminder. Komplikasies wat met diabetes geassosieer word sluit neuropatie, retinopatie en niersiekte in.

 

Watter soort oefening moet ek doen?

Mense met diabetes moet fokus op aërobiese oefeninge, soos stap, hardloop, fietsry, swem en dans-gebaseerde aktiwiteite soos Zumba. Oefeninge wat spiere bou is ook voordelig en kan help om spierkrag en uithouvermoë te verhoog.

As jy diabetes het, is dit belangrik om jou dokter te raadpleeg voordat jy enige oefenprogram begin.

 

Hoeveel oefening moet ek doen?

Volgens WebMD moet mense met diabetes vir ten minste 30 minute oefen met ‘n matige intensiteit vir 5 dae per week. Meer oefening word aangemoedig, solank dit veilig gedoen word.

Dit is belangrik om aandag te gee aan die intensiteit van jou oefensessies. Oefening wat te moeilik is, kan jou bloedsuikervlakke verhoog. Intense oefening sal klein skeurtjies in jou spiervesels veroorsaak. Terwyl jou spiere genees, kan dit vir hulle moeilik wees om insulien effektief te gebruik. Jou spiere kan lank neem om te herstel na ‘n uitmergelende oefensessie en dit kan verhoogde bloedsuikervlakke veroorsaak.

 

Wanneer moet ek oefen?

Ideaal gesproke, sal jy een tot drie ure na ‘n maaltyd wil oefen. Jou bloedsuikervlakke sal dan hoër as gewoonlik wees, en ‘n goeie oefensessie kan help om jou vlakke te verlaag.

 

Gereelde oefening is noodsaaklik om gesonde bloedglukosevlakke en algemene gesondheid te handhaaf. Hier is nog ‘n paar oefenwenke om jou aan die gang te kry:

 1. Begin klein. As jy ‘n oefenprogram begin, begin met 10 tot 15 minute se oefening per dag en werk jou pad op tot 30 minute.
 2. Probeer verskillende tipes oefening. Kardio-aktiwiteite, soos stap, draf, fietsry en swem, is ideaal vir algemene gesondheid, terwyl kragoefeninge soos gewigoptel jou kan help om spiere te bou.
 3. Soek ‘n aktiwiteit wat jy geniet. Die beste manier om by ‘n oefenprogram te hou, is om ‘n aktiwiteit te vind wat jy geniet en dit gereeld te beoefen.
 4. Wees konsekwent. Maak seker jy oefen ten minste drie dae per week.
 5. Monitor jou bloedglukosevlakke. Kontroleer jou bloedglukosevlakke voor en na oefening om seker te maak dit is nie te hoog of te laag nie. As jy insulien gebruik, is dit veral belangrik om jou bloedsuiker te toets voordat jy oefen. As die vlak voor oefening onder 100 mg/dL (5.6  mmol/L) is, sal die eet van ‘n stukkie vrug of ‘n klein verversing dit ‘n hupstoot gee en jou help om hipoglukemie (lae bloedsuiker) te vermy.
 6. Drink baie water. Maak seker dat jy gehidreer bly voor, tydens en na oefening.
 7. Praat met jou dokter. Praat met jou dokter voordat jy ’n oefenprogram begin. Dit is veral belangrik om dit te doen as jy insulien gebruik. As jy vir lang, intensiewe oefensessies doen, sal jou dokter dalk jou insuliendosis moet aanpas.

 

Samevatting

Oefening kan jou gesondheid aansienlik verbeter, veral as jy met diabetes sukkel. Daar is talle voordele van ‘n goeie oefensessie. Mense met diabetes moet, ideaal gesproke, 30 minute, 5 keer per week oefen. Aërobiese oefening en kragoefening is die beste. Die ideale tyd om te oefen is tussen ‘n uur en drie ure na jou maaltyd.

 

Probeer Manna Blood Sugar Support om Bloed Suiker te Beheer

Manna Blood Sugar Support is ‘n heeltemal natuurlike gesondheidsaanvulling vir die bestuur van bloedsuikervlakke, gemaak van die peule van die Prosopis (Mesquite) boom, en dit het geen negatiewe newe-effekte soos baie chemiese alternatiewe het nie. Help om tipe 2-diabetes te bestuur, drange en insulien weerstandigheid te beheer.

 

Hoe werk Manna Blood Sugar Support?

Hierdie aanvulling is ‘n organiese en natuurlike manier om bloedsuikervlakke te help balanseer. Dit doen dit deur te “gel” met die kos wat ons eet en dan die suiker van hierdie kosse stadig in ons bloedstroom vry te stel. Daarom moet jy dit altyd saam met kos neem, anders mis jy die wonderlike voordele van Manna Blood Sugar Support en dit sal nie werk soos dit moet nie.

Dit beteken dat dit help om te keer dat die bloedsuikervlakke deur die dak styg nadat jy iets geëet het, en dan natuurlik ook help om die daaropvolgende suiker-vlak daling te vermy.

Dit help jou liggaam om die behoefte te vermy vir die optel van ‘n soet versnapering wat ons ken as ‘n lus. As jy jou bloedsuikervlakke kan stabiliseer en drange kan beheer, maak dit gewig verloor baie makliker.

Wanneer dit saam met kos geneem word, geleer Manna Blood Sugar Support saam met die kos in die maag om die glukemiese indeks van die kos en drank wat jy verbruik met tot 43% te verminder. Dit help dus om te verhoed dat bloedsuikervlakke te hoog styg.

 

Wat is die voordele van Manna Blood Sugar Support?

 • Help om gebalanseerde bloedsuikervlakke te handhaaf.
 • Hou jou meer tevrede ná ’n maaltyd, wat beteken dat dieselfde maaltyd jou baie verder kan neem en veroorsaak dat jy minder eet, wat kan help met natuurlike gewigsverlies.
 • Help om drange te beheer.
 • Help om energievlakke konstant te hou.
 • Gebalanseerde bloedsuikervlakke kan help om diabetiese gesondheids komplikasies te voorkom.

 

Waar kan ek dit koop?

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply