Kosse wat Bydra tot Insulienweerstandigheid

Foods that contribute to insulin resistance

Werk insulienweerstandigheid teë deur jou dieet aan te pas.

Insulienweerstandigheid is die voorloper van diabetes. Om met diabetes te leef is lewensveranderend en die gesondheidskomplikasies is ernstig. Gelukkig is daar baie leefstylveranderinge wat jy kan maak om insulienweerstandigheid te vermy of om te keer. Een manier om dit te doen is om jou dieet te verander. Daar is sekere kosse wat insulienweerstandigheid vererger, as jy hierdie kosse kan beperk of uit jou dieet kan sny, kan jy dalk diabetes vermy.

Lees verder om meer uit te vind.

 

Wat is insulienweerstandigheid?

Jou liggaam gebruik glukose as energie. Wanneer jy koolhidrate eet, sal jou liggaam dit afbreek tot glukose en dan die glukose in jou bloedstroom vrystel. Dit sal jou bloedglukosevlakke laat styg.

 Wanneer jou bloedglukosevlakke hoog is, sal jou pankreas die hormoon, insulien, vrystel.  

Insulien werk soos ‘n afleweringsvragmotor. Dit vervoer glukose vanaf jou bloedstroom na jou selle en wanneer glukose by die selle afgelewer word, keer jou bloedglukosevlakke terug na normaal.

Jy kan insulienweerstandig raak, wat beteken dat jou selle nie die hormoon effektief kan gebruik nie. As jy insulienweerstandig is, sal glukose in jou bloedstroom opbou.

Die pankreas reageer op die opeenhoping van glukose deur nog meer insulien vry te stel. Jou pankreas pomp nou hope insulien uit en solank die pankreas dit kan volhou, sal jou bloedsuikervlakke relatief stabiel bly.

Maar jou pankreas sal nie kan tred hou met die oormatige produksie van insulien nie. Wanneer dit gebeur, sal jou bloedsuikervlakke chronies hoog wees, en dit is die beginpunt van diabetes.

Dit is bemoedigend dat insulienweerstandigheid omkeerbaar is deur leefstylveranderinge aan te bring. Jy kan die aaklige gesondheidskomplikasies van diabetes vryspring! Een van die beste maniere om insulienweerstandigheid teë te werk , ​​is deur minder voedsel te eet wat jou bloedsuikervlakke vinnig laat piek.

 

Watter kosse dra by tot insulienweerstandigheid?

Voedsel hoog op die GI-indeks

Die GI-indeks (ook bekend as die glukemiese indeks) is ‘n maatstaf van hoe vinnig en hoeveel ‘n spesifieke soort kos ‘n persoon se bloedsuikervlakke sal verhoog. Voedsel met ‘n hoë GI-indeks sal ‘n vinnige styging in bloedsuiker veroorsaak en dié met ‘n lae GI-indeks sal ‘n stadiger, meer geleidelike styging veroorsaak. ‘n Kos se GI-indeks kan nuttig wees vir mense met diabetes. Die eet van voedsel met ‘n lae GI-indeks kan help om bloedsuikervlakke meer stabiel te hou, terwyl hoë GI-indeks kosse vinnige veranderinge in bloedsuiker kan veroorsaak wat moeilik kan wees om te beheer. Sommige kosse hoog op die GI-indeks sluit in:

  • Wit rys
  • Witbrood
  • Aartappels
  • Kitshawermout

‘n Slim manier om uit te vind of ‘n sekere kos hoog op die glukemiese indeks is, is om ‘n toepassing te gebruik. Jy kan programme soos MySugr of Glycemic Index Tracker probeer.

Verwerkte voedsel

Verwerkte voedsel kan ‘n beduidende impak op insulienweerstandigheid hê en kan dit baie moeiliker maak om bloedsuikervlakke te bestuur. Verwerkte voedsel is gewoonlik hoog in kalorieë, vet en suiker, wat ‘n styging in bloedsuikervlakke kan veroorsaak. Hierdie piek kan lei tot ‘n toename in insulienweerstandigheid.

Verwerkte voedsel kom gewoonlik in ‘n boks of ‘n sak en het ‘n lang lys van bestanddele. As die bestanddelelys van ‘n produk lank is, moet dit liefs nie koop nie. Jy wil wegbly van koeldrank, bokskos, lekkergoed, roomys, brood, pasta en enigiets anders wat verwerk word en eerder vars produkte, vleis en seekos koop.

 

Voedsel met versadigde en transvette

Versadigde vette word in diereprodukte soos rooivleis, hoender en suiwel aangetref, terwyl transvette in verwerkte voedsel soos margarien, kitskos en gebraaide kosse voorkom. Die eet van hierdie tipe vette kan lei tot ‘n toename in insulienweerstandigheid.

 

Versoete drankies

Versoete drankies, soos koeldrank, sportdrankies en versoete tee en koffie, is propvol suiker en kalorieë, wat ‘n vinnige styging in bloedsuikervlakke kan veroorsaak.

 

Alkohol

Die meeste alkohol bevat koolhidrate. Om alkoholiese drankies te drink terwyl jy medikasie neem wat jou bloedsuiker verlaag, kan ook lei tot hipoglukemie (lae bloedsuikervlakke).

Wat moet ek eet?

Probeer om meer kos by jou dieet te voeg wat jou bloedsuikervlakke stadig laat styg. Probeer om die volgende by jou dieet te voeg:

 

Volgraan

Graan bestaan ​​uit drie dele: semels, kiem en endosperm. Die semels en kiem is van verfynde graan verwyder, maar volgraan bevat al drie dele. Eet volgraan soos hawermout en quinoa  – dit kan help om insulienweerstandigheid te verminder deur die liggaam van vesel te voorsien om die vertering van koolhidrate te vertraag.

 

Vrugte en groente

Die eet van vrugte en groente kan ook help om insulienweerstandigheid te verminder. Vrugte en groente is hoog in vesel, wat kan help om die vertering van koolhidrate te vertraag en bloedsuikervlakke meer stabiel te hou.

Groente bevat ook polifenole, wat verbindings is wat soos antioksidante optree. Oksidatiewe stres kan inmeng met jou liggaam se vermoë om glukose doeltreffend te absorbeer – die eet van polifenole kan oksidatiewe stres bekamp, ​​wat dit makliker maak om glukose te absorbeer.

 

Maer proteïene

Proteïene is nodig om spiere en weefsel te bou en in stand te hou. Die hoeveelheid proteïene wat jou liggaam benodig, sal verskil van ander mense op grond van jou ouderdom, grootte en aktiwiteitsvlak. Die eet van maer proteïene soos bone, vis, tofu en pluimvee kan help om insulienweerstandigheid te verminder.

 

Gesonde vette

Vette is noodsaaklik aangesien dit energie verskaf, ons help om vitamiene te absorbeer en betrokke is by hormoonproduksie. Eet gesonde vette soos olyfolie, neute en avokado’s.

 

Samevatting

Insulienweerstandigheid is omkeerbaar. Een manier om jou selle se weerstand teë te werk, ​​is om voedsel wat bloedsuikerspieke veroorsaak, te beperk of uit te sny. Probeer om weg te bly van voedsel wat hoog op die glukemiese indeks is, eet meer vars produkte en beperk verwerkte voedsel. Kyk watter vette jy verbruik – beperk versadigde en transvette. Dit is ook belangrik om te kyk wat jy drink aangesien drankies jou bloedsuiker maklik laat piek. Probeer minder alkohol en versoete drankies drink. Selfs al moet jy sekere voedsel uit jou dieet sny, kan jy steeds maaltye geniet. Stapel jou bord met gesonde vette, vrugte en groente, volgraan en maer proteïene.

 

Probeer Manna Blood Sugar Support om Insulienweerstandigheid te Voorkom

Manna Blood Sugar Support is ‘n heeltemal natuurlike gesondheidsaanvulling vir die bestuur van bloedsuikervlakke, gemaak van die peule van die Prosopis (Mesquite) boom, en dit het geen negatiewe newe-effekte soos baie chemiese alternatiewe het nie. Help om tipe 2-diabetes te bestuur, drange en insulien weerstandigheid te beheer.

 

Hoe werk Manna Blood Sugar Support?

Hierdie aanvulling is ‘n organiese en natuurlike manier om bloedsuikervlakke te help balanseer. Dit doen dit deur te “gel” met die kos wat ons eet en dan die suiker van hierdie kosse stadig in ons bloedstroom vry te stel. Daarom moet jy dit altyd saam met kos neem, anders mis jy die wonderlike voordele van Manna Blood Sugar Support en dit sal nie werk soos dit moet nie.

Dit beteken dat dit help om te keer dat die bloedsuikervlakke deur die dak styg nadat jy iets geëet het, en dan natuurlik ook help om die daaropvolgende suiker-vlak daling te vermy.

Dit help jou liggaam om die behoefte te vermy vir die optel van ‘n soet versnapering wat ons ken as ‘n lus. As jy jou bloedsuikervlakke kan stabiliseer en drange kan beheer, maak dit gewig verloor baie makliker.

Wanneer dit saam met kos geneem word, geleer Manna Blood Sugar Support saam met die kos in die maag om die glukemiese indeks van die kos en drank wat jy verbruik met tot 43% te verminder. Dit help dus om te verhoed dat bloedsuikervlakke te hoog styg.

 

Wat is die voordele van Manna Blood Sugar Support?

  • Help om gebalanseerde bloedsuikervlakke te handhaaf.
  • Hou jou meer tevrede ná ’n maaltyd, wat beteken dat dieselfde maaltyd jou baie verder kan neem en veroorsaak dat jy minder eet, wat kan help met natuurlike gewigsverlies.
  • Help om drange te beheer.
  • Help om energievlakke konstant te hou.
  • Gebalanseerde bloedsuikervlakke kan help om diabetiese gesondheids komplikasies te voorkom.

 

Waar kan ek dit koop?

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply