Jou Bloedglukosevlakke en Jy

Stabilize your blood sugar levels

As jy beter gesondheid wil hê, stop erge bloedglukose fluktuasies

Skommelinge in bloedglukosevlakke of bloedsuikervlakke kan jou ernstig beïnvloed. Vlakke wat spoedig styg kan naarheid en braking veroorsaak of jou kort van asem laat. Wanneer vlakke drasties daal, kan dit verwarring, duiseligheid, probleme met visie, bewusteloosheid of selfs die dood veroorsaak. As mense wat met diabetes leef, nie hul bloedglukosevlakke kontroleer nie, kan lewensgevaarlike gesondheidskomplikasies ontwikkel. Diabetes kan lei tot hart- en bloedvatsiekte, die verlies van ledemate as gevolg van amputasie, blindheid en chroniese niersiekte wat tot nierversaking kan lei.

 

Jou bloedglukosevlakke speel ‘n kritiese rol in jou algemene gesondheid. As jy nie diabetes het nie, is dit steeds noodsaaklik om jou bloedglukosevlakke dop te hou. Daar is baie dinge wat jy kan doen om jou vlakke meer stabiel te hou en jou liggaam sal jou bedank as jy dit kan doen.

 

Die styging en daling van bloedglukosevlakke

Jou liggaam gebruik glukose (suiker) vir brandstof. Wanneer jy koolhidrate eet, sal jou liggaam dit afbreek tot glukose en die glukose in jou bloedstroom vrystel. Dit sal jou bloedglukosevlakke laat styg.

Wanneer jou bloedglukosevlakke hoog is, sal jou pankreas, die hormoon, insulien vrystel.  

Insulien werk soos ‘n afleweringsvragmotor. Dit vervoer glukose vanaf jou bloedstroom na jou selle en wanneer glukose by die selle afgelewer word, keer jou bloedglukosevlakke terug na normaal.

 

Hoe beïnvloed skommelinge in bloedglukosevlakke my gesondheid?

Almal ervaar fluktuasies. Binne 45 minute nadat jy kos met baie suiker geëet het, sal jou bloedglukosevlakke op hul hoogste wees en dan daal dit stadig. Binne twee uur sal hulle weer normaal wees.

 

As jy groot hoeveelhede koolhidrate en soet kos te vinnig eet, sal jou bloedglukosevlakke styg, en jou pankreas sal ‘n oormatige hoeveelheid insulien vrystel. Insulien sal sy werk doen en jou bloedglukosevlakke kan gevaarlik laag daal. Hierdie drastiese skommelinge is ongesond.

 

Hier is ‘n paar van die mees algemene simptome van onstabiele bloedsuikervlakke:

 1. Angs en depressie

Depressie, prikkelbaarheid en angs is almal simptome wat verband hou met jou liggaam se vermoë om jou glukosevlakke te reguleer. As jy enige van hierdie simptome ervaar, is dit ‘n goeie idee om jou bloedglukosevlakke te monitor en te probeer om hulle stabiel te hou. As jy egter met jou geestesgesondheid sukkel, kan jy ook met jou dokter en sielkundige praat.

 

 1. Sukkel om gewig te verloor 

As jy lae bloedglukosevlakke het, sal jou liggaam na koolhidrate en suiker smag, wat tot gewigstoename kan lei.

Hoë bloedglukosevlakke word geassosieer met hoë vlakke van insulien. Insulien sal glukose vinnig na jou selle stuur en hulle kan meer glukose ontvang as wat nodig is. Soos jou liggaam werk om daardie voedingstowwe te stoor, kan jy ontdek dat jy ‘n verhoogde eetlus het wat kan lei tot ‘n toename in gewig. 

 

 1. ‘n Eetlus vir suiker

As jy lae bloedsuiker het, kry jou liggaam nie genoeg brandstof nie en jou brein sal ‘n boodskap uitstuur dat jy meer suiker benodig. Dit sal veroorsaak dat jy ‘n eetlus vir suiker ontwikkel.

 

 1. Moegheid

Om baie koolhidrate te eet, kan jou ná jou maaltyd, moeg en slaperig laat voel.

 

Hoe monitor ek my bloedglukosevlakke?

Glukosevlakke word in Suid-Afrika in millimol per liter (mmol/l) gemeetVolgens navorsers moet mense sonder diabetes se vastende bloedglukosevlakke tipies tussen 4 – 6 mmol/l wees. Vastende bloedglukosevlakke word gemeet voordat jy ontbyt eet. Normale bloedglukosevlakke verskil egter van persoon tot persoon en hang af van verskeie faktore.

Daar is verskeie maniere om jou bloedglukosevlakke te monitor en te toets:

 • Bloedglukosemeters vereis dat jy jou vinger prik en bietjie van jou bloed op ‘n toetsstrokie plaas.
 • Deurlopende glukosemeters is toestelle wat direk op jou vel geplaas word en kan baie akkurate lesings gee. Sommige van hierdie toestelle kan ook aan ‘n slimfoontoepassing koppel – wat dit maklik maak om jou glukosevlakke deurlopend na te gaan.
 • As jy vermoed jou bloedglukose is voortdurend te hoog of te laag, praat met jou dokter. Jou gesondheidsorgverskaffer kan ‘n A1C-toets doen. Jou dokter sal ‘n bloedmonster neem, en die laboratorium sal dan die resultate vir jou ontleed.

 

Wat kan ek doen om my bloedsuikervlakke meer stabiel te hou?

 • As jy oorgewig is, probeer om daardie ekstra kilogramme af te skud. As jy oorgewig is, kan dit verhoed dat jou insulien behoorlik werk. Praat met jou dokter oor die regte gewigsverliesplan vir jou.
 • Doen bietjie oefening. Hoë bloedglukosevlakke kan aansienlik verlaag word deur bloot te oefen. Navorsers sê aërobiese oefeninge, soos hardloop, fietsry, dans of stap is die beste. Jy hoef nie tot die punt van uitputting te oefen nie – ‘n vinnige stappie van 30 minute elke dag kan hoë bloedglukosevlakke verlaag.
 • Eet ‘n gebalanseerde dieet. Om ‘n dieet te hê wat óf te hoog óf te laag in koolhidrate en suiker is, kan lei tot wanbalanse in jou bloedsuikervlakke.

Jy kan ‘n slimfoon-toepassing gebruik, soos Noom of FatSecret, om op hoogte te bly van wat jy eet. Sommige toepassings wys ook hoeveel proteïene, vette en koolhidrate jy ingeneem het.

As jou bloedglukosevlakke konstant laag is, kan jy meer koolhidrate by jou dieet voeg. Hoë bloedglukosevlakke kan verlaag word deur meer lae-GI-voedsel te eet.

 • Bestuur stres. As jy angstig is, kan jou bloedglukosevlakke styg. Daar is baie maniere om jou stresvlakke te verlaag. Jy kan, byvoorbeeld, praatterapie probeer, tyd saam met geliefdes deurbring, mediteer en jou stokperdjies geniet.

 

Samevatting

Stabiele bloedglukosevlakke is van kritieke belang vir goeie gesondheid. Wees op die uitkyk vir simptome soos angs en depressie, moegheid en ‘n verhoogde lus vir suiker. Dit kan aanwysers wees dat jou bloedglukosevlakke te hoog of te laag is of te veel wipplank ry. Vir meer stabiele vlakke kan jy daagliks oefen, ‘n gebalanseerde dieet volg, jou stres bestuur en, indien nodig, gewig verloor.

 

Probeer Manna Blood Sugar Support om Diabetes te Beheer

Manna Blood Sugar Support is ‘n heeltemal natuurlike gesondheidsaanvulling vir die bestuur van bloedsuikervlakke, gemaak van die peule van die Prosopis (Mesquite) boom, en dit het geen negatiewe newe-effekte soos baie chemiese alternatiewe het nie. Help om tipe 2-diabetes te bestuur, drange en insulien weerstandigheid te beheer.

 

Hoe werk Manna Blood Sugar Support?

Hierdie aanvulling is ‘n organiese en natuurlike manier om bloedsuikervlakke te help balanseer. Dit doen dit deur te “gel” met die kos wat ons eet en dan die suiker van hierdie kosse stadig in ons bloedstroom vry te stel. Daarom moet jy dit altyd saam met kos neem, anders mis jy die wonderlike voordele van Manna Blood Sugar Support en dit sal nie werk soos dit moet nie.

Dit beteken dat dit help om te keer dat die bloedsuikervlakke deur die dak styg nadat jy iets geëet het, en dan natuurlik ook help om die daaropvolgende suiker-vlak daling te vermy.

Dit help jou liggaam om die behoefte te vermy vir die optel van ‘n soet versnapering wat ons ken as ‘n lus. As jy jou bloedsuikervlakke kan stabiliseer en drange kan beheer, maak dit gewig verloor baie makliker.

Wanneer dit saam met kos geneem word, geleer Manna Blood Sugar Support saam met die kos in die maag om die glukemiese indeks van die kos en drank wat jy verbruik met tot 43% te verminder. Dit help dus om te verhoed dat bloedsuikervlakke te hoog styg.

 

Wat is die voordele van Manna Blood Sugar Support?

 • Help om gebalanseerde bloedsuikervlakke te handhaaf.
 • Hou jou meer tevrede ná ’n maaltyd, wat beteken dat dieselfde maaltyd jou baie verder kan neem en veroorsaak dat jy minder eet, wat kan help met natuurlike gewigsverlies.
 • Help om drange te beheer.
 • Help om energievlakke konstant te hou.
 • Gebalanseerde bloedsuikervlakke kan help om diabetiese gesondheids komplikasies te voorkom.

 

Waar kan ek dit koop?

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply