Voorkom Diabetiese Niersiekte

Prevent diabetic kidney disease (DKD)

Hoe om een ​​van die ernstigste komplikasies van diabetes te vermy

Diabetes veroorsaak baie probleme soos hart- en bloedvatsiekte, amputasie, blindheid en diabetiese niersiekte (diabetiese neuropatie). Diabetiese niersiekte is ‘n algemene gesondheidskomplikasie onder mense met diabetes aangesien ongeveer 30 tot 40 persent van diabeteslyers die siekte ontwikkel.

Diabetiese niersiekte is ook een van die ernstigste diabetes-komplikasies aangesien dit eindstadium-niersiekte kan veroorsaak, wat beteken dat jou niere nie daaglikse funksies kan uitvoer nie. Mense met eindstadium-niersiekte moet dialise of ‘n nieroorplanting kry.

 

Gelukkig eindig nie alle gevalle van niersiekte met eindstadium-niersiekte nie. Vroeë behandeling kan baie effektief wees en daar is baie leefstylveranderinge wat jy kan maak om die aanvang van hierdie diabetiese niersiekte te voorkom.

  

Hoe werk jou niere?

Jou niere is jou liggaam se fantastiese filters. Hulle is hoofsaaklik verantwoordelik om gifstowwe uit jou bloed te verwyder en dan hierdie afval in urine te verander. Jou niere het miljoene klein, baie gespesialiseerde bloedvaatjies wat elke 24 uur sowat 200 liter vloeistof filtreer. Die afval, in die vorm van urine, word na die blaas gestuur en vitamiene, aminosure, glukose, hormone en ander nuttige stowwe word na die bloedstroom teruggekeer. Hierdie proses is noodsaaklik sodat jou liggaam doeltreffend kan funksioneer.

Ander belangrike verantwoordelikhede van jou niere sluit in:

 • Hou elektroliete (natrium en kalium is die belangrikste) en waterinhoud van die liggaam konstant
 • Help om bloeddruk te beheer
 • Hou bene gesond
 • Help om rooibloedselle te maak

 

As jou niere beskadig is, sal hulle sukkel om hierdie take uit te voer. Hierdie skade kan voorkom as gevolg van hoë bloedsuikervlakke. Hoë bloedsuikervlakke veroorsaak diabetes.

 

Hoe diabetes jou niere beskadig

 Met verloop van tyd, veral as jy tipe 2-diabetes het, kan jou niere oorwerk word omdat hulle voortdurend oortollige glukose uit jou bloed verwyder. Die klein, gespesialiseerde bloedvaatjies kan beskadig word. Wanneer dit gebeur, sal jou niere sukkel om bloed te filter. Later kan proteïene, wat veronderstel was om na jou bloedstroom terug te keer, uit die bloedvaatjies deursypel en in jou urine uitgeskei word. Die mees algemene proteïen wat in urine voorkom, word albumien genoem.

 

Die simptome van diabetiese niersiekte

Dit is moeilik om te sien of jy aan diabetiese niersiekte ly aangesien daar gewoonlik geen aanvangsimptome is nie. As jy wil weet of jou niere beskadig is, kan jou dokter ‘n urientoets doen om te sien of daar enige proteïene in jou urine is.

As jy ‘n klein hoeveelheid albumien in jou urine het, word die toestand mikroalbuminurie genoem. Wanneer groter hoeveelhede albumien in jou urine gevind word, word die toestand albuminurie makroalbuminurie genoem.

Omdat diabetiese niersiekte geen aanvangsimptome het nie, moet jy gereeld getoets word as jy diabetes het. As jy met tipe 1-diabetes leef, word dit aanbeveel om te toets vanaf vyf jaar na jou diagnose. As jy met tipe 2-diabetes gediagnoseer word, sal toetse begin met die tyd van diagnose.

In die latere stadiums van diabetiese niersiekte sal jy van die volgende simptome begin opmerk:

 • Verslegtende bloeddrukbeheer
 • Swelling van voete, enkels, hande of oë
 • Verhoogde behoefte om te urineer
 • Verminderde behoefte aan insulien- of diabetesmedisyne
 • Verwarring of probleme om te konsentreer
 • Kort van asem
 • Verloor van eetlus
 • Naarheid en opgooi
 • Aanhoudende jeuk
 • Moegheid

 

Hoe om diabetiese niersiekte te voorkom

Diabetiese niersiekte is ‘n ernstige gesondheidskomplikasie van diabetes, maar gelukkig is daar baie veranderinge wat jy kan maak om die aanvang van hierdie siekte te voorkom.

 1. Behandel jou diabetes

Praat met jou dokter of jy diabetesmedikasie of insulien moet neem.

Jy kan ook jou toestand dramaties verbeter deur leefstylveranderinge aan te bring soos:

 • Eet lae GI-voedsel soos groen groente, meeste vrugte, rou wortels, boontjies, kekerertjies en lensies.
 • Oefen elke dag vir ongeveer 30 minute. Om jou hart te laat pomp kan jou insulienvlakke verlaag en wetenskaplikes stem saam dat aërobiese oefening mense met hoë insulienvlakke aansienlik kan help. Oefening met gewigte kan ook voordelig wees aangesien meer glukose benodig word wanneer jy spiere bou. Omdat jou spiere meer energie benodig, sal insulien meer doeltreffend werk.
 • Verloor gewig. Om oorgewig te wees, is die grootste risikofaktor vir diabetes. 
 • Bestuur jou stresvlakke. As jy angstig is, sorg goed vir jouself. Maak tyd om aktiwiteite te doen wat jy geniet, skryf in ‘n joernaal, mediteer of praat met ‘n vriend.
 • Hou jou bloedsuikervlakke dop. Praat met jou dokter oor hoe gereeld en wanneer om jou bloedsuikervlakke te meet. Jy kan ook kyk na ‘n deurlopende glukosemonitor wat jou bloedsuikervlakke deurentyd meet.

 

 1. Beheer jou bloeddruk

Hoë bloeddruk kan die bloedvate in jou niere vernou. Alhoewel dit belangrik is om gewig te verloor, te oefen en stres te hanteer om diabetes te handhaaf, is hierdie dinge ook nodig om jou bloeddruk te verlaag.

 Jy kan ook die hoeveelheid sout wat jy gebruik verminder, aangesien te veel sout jou bloeddruk kan opstoot. Probeer minder as 1 500 mg natrium per dag inky.

 Behalwe om jou leefstyl te verander, kan jy medikasie neem om hoë bloeddruk te hanteer. Die meeste mense met tipe 2-diabetes wat hoë bloeddruk het, neem medikasie vir hartsiektebehandeling. Hierdie medikasie kan ook die vordering van niersiekte vertraag.

 

 1. Eet minder proteïene

Te veel proteïene in jou dieet kan jou niere harder laat werk. Ongeveer 10 tot 20 persent van jou kalorieë moet van proteïen af kom.

 

 1. Hou op rook

Rook is ‘n risikofaktor vir diabetiese niersiekte. As jy ‘n roker is, praat met jou dokter oor die regte strategieë om op te hou.

 

 1. Behandel urienweginfeksies dadelik

As jy gereeld moet urineer, pyn ervaar wanneer jy urineer of bloed in jou urine het, kan jy ‘n infeksie hê. Om nierskade te voorkom, behandel infeksies dadelik.

 

Samevatting 

Diabetiese niersiekte is een van die ernstigste gesondheidskomplikasies van diabetes, gelukkig is daar baie wat jy kan doen om hierdie siekte te voorkom of die vordering daarvan te vertraag.

 

Probeer Manna Blood Sugar Support om Diabetes te Beheer

Manna Blood Sugar Support is ‘n heeltemal natuurlike gesondheidsaanvulling vir die bestuur van bloedsuikervlakke, gemaak van die peule van die Prosopis (Mesquite) boom, en dit het geen negatiewe newe-effekte soos baie chemiese alternatiewe het nie. Help om tipe 2-diabetes te bestuur, drange en insulien weerstandigheid te beheer.

 

Hoe werk Manna Blood Sugar Support?

Hierdie aanvulling is ‘n organiese en natuurlike manier om bloedsuikervlakke te help balanseer. Dit doen dit deur te “gel” met die kos wat ons eet en dan die suiker van hierdie kosse stadig in ons bloedstroom vry te stel. Daarom moet jy dit altyd saam met kos neem, anders mis jy die wonderlike voordele van Manna Blood Sugar Support en dit sal nie werk soos dit moet nie.

Dit beteken dat dit help om te keer dat die bloedsuikervlakke deur die dak styg nadat jy iets geëet het, en dan natuurlik ook help om die daaropvolgende suiker-vlak daling te vermy.

Dit help jou liggaam om die behoefte te vermy vir die optel van ‘n soet versnapering wat ons ken as ‘n lus. As jy jou bloedsuikervlakke kan stabiliseer en drange kan beheer, maak dit gewig verloor baie makliker.

Wanneer dit saam met kos geneem word, geleer Manna Blood Sugar Support saam met die kos in die maag om die glukemiese indeks van die kos en drank wat jy verbruik met tot 43% te verminder. Dit help dus om te verhoed dat bloedsuikervlakke te hoog styg.

 

Wat is die voordele van Manna Blood Sugar Support?

 • Help om gebalanseerde bloedsuikervlakke te handhaaf.
 • Hou jou meer tevrede ná ’n maaltyd, wat beteken dat dieselfde maaltyd jou baie verder kan neem en veroorsaak dat jy minder eet, wat kan help met natuurlike gewigsverlies.
 • Help om drange te beheer.
 • Help om energievlakke konstant te hou.
 • Gebalanseerde bloedsuikervlakke kan help om diabetiese gesondheids komplikasies te voorkom.

 

Waar kan ek dit koop?

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply