Alles oor Kollageen

All about collagen

This article is also available in English

Wat is kollageen en hoe bevoordeel dit my gesondheid?

Kollageen word gesien as ‘n superster wat veroudering teëstaan. Baie mense neem kollageen om hul vel jonk en elasties te hou.  Maar wat presies is kollageen, hoe beïnvloed hierdie proteïen jou gesondheid en hoe voordelig is kollageenaanvullings?

 

Wat is kollageen?

Kollageen is die volopste proteïen in jou liggaam. Dit vorm ‘n steier struktuur aan jou liggaam gee. Dit skep struktuur binne jou bene, kraakbeen, senings, bindweefsel, spiere en vel. Sonder kollageen sal jy net ‘n klomp selle wees wat deur ‘n paar neurone verbind word.

Soos alle proteïene, bestaan ​​kollageen uit aminosure. Kollageen is geneig om hoog in glisien, prolien en hidroksiprolien te wees. Aminosure het ‘n kettingagtige vorm en die aminosure in kollageen is styf aanmekaar geweef  en lyk soos ‘n sterk, gedraaide tou. Hierdie sterk proteïen verbeter jou gesondheid op baie maniere.

Gesonde kollageenvlakke dra by tot:

 • gewrigsgesondheid
 • beskerming van die niere en ander organe
 • velelastisiteit
 • ‘n gesonde kardiovaskulêre stelsel

 

Jou liggaam produseer natuurlik kollageen, maar soos jy ouer word, neem die produksie drasties af en kollageenvesels word dunner en swakker. Lees verder om uit te vind wat ‘n afname in kollageenproduksie veroorsaak.

 

Wat veroorsaak ‘n afname in kollageen?

Die volgende faktore kan veroorsaak dat jou liggaam minder kollageen produseer of bydra tot die verswakking van  kollageenvesels:

 • Hormonale veranderinge as gevolg van swangerskap en menopouse kan veroorsaak dat minder kollageen geproduseer word.
 • Veroudering verminder kollageenvlakke. Jou liggaa produseer natuurlik minder kollageen namate jy ouer word.
 • Om te veel alkohol te drink, kan veroudering versnel deur kollageenproduksie te verminder.
 • Die rook van sigarette kan kollageen afbreek en velveroudering, plooie en verlies aan elastisiteit veroorsaak.
 • Ultravioletstrale, van te veel blootstelling aan sonlig, kan veroorsaak dat kollageen in die vel afbreek.
 • ’n Dieet hoog in suiker en verwerkte voedsel kan ook laer vlakke van kollageen veroorsaak.
 • ‘n Vitamien C-tekort. Hierdie vitamien is nodig vir kollageensintese, lae vlakke van vitamien C kan lei tot verminderde kollageenproduksie.

 

Kollageen inname

Jou liggaam maak sy eie kollageen. Dit word endogene kollageen genoem.

Om die hoeveelheid kollageen in jou liggaam te verhoog, kan jy beenbouillon, hoender of eierwitte eet.

Jy kan ook sintetiese kollageen neem. Eksogene kollageen kom van ‘n eksterne bron, soos aanvullings. Hierdie aanvullings is beskikbaar in baie vorme soos pille, gomlekkers, poeiers, stroop of in sommige kosse en drankies.

Aanvullings kan help om tekens van veroudering soos plooie en verlies aan velhidrasie te vertraag. Hulle kan ook help met gewrigspyn.

Alhoewel daar nie bewyse is nie, glo sommige mense dat die neem van kollageenaanvullings ook kan help met gewigsverlies.

Dokters gebruik ook kollageen om te help met die behandeling van wonde, brandwonde en diabetiese ulsers.

 

Die voordele van kollageenaanvullings

Die mees algemene gebruik van kollageenaanvullings is om velgesondheid te verbeter. Baie studies het getoon dat die neem van kollageenaanvullings die vel se elastisiteit kan verbeter en die voorkoms van plooie kan verminder. Die meeste studies meen dat mens 2,5-15 gram kollageen per dag vir 8 weke of langer moet neem.

 

Kollageenaanvullings kan ook veral voordelig wees vir ouer vroue met verminderde beenmineraaldigtheid. Studies dui daarop dat die neem van kollageenaanvullings oor ‘n langer termyn help om beenmineraaldigtheid te verhoog by mense in postmenopouse, wat ‘n groter risiko loop om osteopenie en osteoporose te ontwikkel. Hierdie aanvullings kan ook help om simptome van osteoartritis te verminder.

 

Samevatting

Kollageen is ‘n sterk proteïen wat funksioneer soos ‘n steier – dit verskaf struktuur  in jou bene, kraakbeen, senings, bindweefsel, spiere en vel. Kollageen hou jou vel en gewrigte elasties. Jou liggaam produseer natuurlik kollageen, maar soos jy ouer word, sal jy minder van die proteïen maak. Die neem van kollageenaanvullings kan jou vel help om elasties te bly en help om jou gewrigte soepel te hou.

 

Wat is Manna Collagen Peptides?

Manna Collagen Peptides is ‘n spesifieke tipe kollageen wat so gemaak is om maklik geabsorbeer te word. In plaas daarvan om jou liggaam te dwing om aminosure af te breek en dan daardie aminosure weer in kollageen om te skakel, slaan Manna Collageen Peptides daardie stap oor.

Hierdie produk gee basies jou liggaam klein, bruikbare kettingpeptiedes en aminosure wat gereed is om geabsorbeer te word.

Hierdie kollageenaanvulling word gemaak van hoëgraadse gelatien (onttrek uit beeshuide).

‘n Formule kan soos volg lyk:

– 83% proteïene

– 15% water

– 2% minerale

Hoekom gelatien? Gelatien bevat eintlik al die essensiële aminosure wat deur die menslike liggaam benodig word (behalwe een, triptofaan). Die aminosure sluit in glisien, prolien, hidroksiprolien, glutamiensuur, alanien, arginien, asparaginsuur en verskeie ander.

 

Hoe werk Manna Collagen Peptides?

Proteïene is noodsaaklike voedingstowwe vir die liggaam. Hulle word gemaak van lang kettings aminosure. Kollageenpeptiedes is proteïene wat hoogs biobeskikbaar is. Kollageenpeptiedes sal help om jou liggaam te voorsien van aminosure wat nodig is as boustene om jou vel, bene en gewrigte te vernuwe.

Daar is voorgestel dat kollageenpeptiedes as ‘n boodskapper na die selle kan optree en die sintese en herorganisasie van nuwe kollageenvesels kan aanwakker, wat dus die velweefselstruktuur ondersteun.

 

Gesondheidsvordele van Manna Collagen Peptides:

 • Velgesondheid
 • Litgesondheid
 • Spiergesondheid
 • Beengesondheid
 • Voorkom beserings
 • Herstel na ‘n oefensessie

 

Is Manna Collagen Peptides veilig vir gebruik?

Kollageenpeptiedes is ‘n suiwer en bioaktiewe proteïen, afkomstig van ‘n 100% natuurlike bron en vry van enige newe-effekte.

 

Wat is die bron van kollageenpeptiedes?

Kollageen word al vir lank in voedsel gebruik, hoofsaaklik in die vorm van gelatien wat in nageregte voorkom. Kollageen kom ook natuurlik voor in hoë hoeveelhede in sommige gekookte kosse, bv. beenbouillon en in die vel van vis en hoender. Kollageenpeptiedes word uit hoë gehalte grondstowwe onttrek, word gesuiwer en gedroog om ‘n suiwer proteïenpoeier te produseer.

 

Kan ek dit saam met huidige medikasie gebruik?

Hierdie produk is veilig om saam met enige ander medikasie te gebruik. Wanneer Warfarin, of enige ander bloedverdunningsmedikasie gebruik word, neem asseblief hierdie produk twee ure voor of twee ure na die medikasie.

 

Kan kollageenpeptiedes gelyktydig verskeie gesondheidsvoordele ondersteun?

Absoluut, kollageenpeptiedes word gerugsteun deur gepubliseerde wetenskaplike bewyse vir hul voordele op velskoonheid en gewriggesondheid. Verdere aanduidings van prekliniese modelle dui daarop dat kollageen help om bene gesond te hou. Kollageen is dus ‘n holistiese oplossing om die gesondheid van die muskuloskeletale stelsel te handhaaf en ook velskoonheid te ondersteun.

 

Koop Manna Collagen Peptides aanlyn

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply