Diabetes: Hoe om goeie gewoontes te bou en slegtes te breek

Diabetes: How to build good habits and break bad ones

This article is also available in English

Bou die regte gewoontes en veg diabetes

Dit is moontlik om tipe 2-diabetes natuurlik om te keer. ’n Tipe 2-diabetesdiagnose is in baie gevalle omkeerbaar, en selfs al is dit nie, kan jy die vordering van jou diabetes teëwerk. Baie van die faktore wat die ontwikkeling van die siekte beïnvloed, is veranderbaar.

Om diabetes te veg, moet jy die regte gewoontes aanleer. Jy moet gesonde gewoontes in jou lewe inbou en dinge wat diabetes veroorsaak, laat vaar. Maar om jou leefstyl te verander kan baie moeilik wees – dit kan ‘n stryd wees om jou gedrag te verander en by nuwe gewoontes te hou. Hierdie artikel sal vir jou praktiese wenke gee oor hoe om gesonde gewoontes te bou en hoe om op te hou om dinge te doen wat die ontwikkeling van diabetes sal versnel.

 

Watter gewoontes moet ek hê en wat moet ek ophou doen?

Bou die volgende gesonde gewoontes:

Volg ‘n lae GI dieet.

Eet baie heelkosse.

Doen aërobiese oefeninge, soos stap, hardloop of dans vir 30 minute elke dag.

Studies het getoon dat ‘n vinnige, daaglikse stappie vir ongeveer 30 minute die risiko om diabetes te ontwikkel met 30% verminder.

Gaan jou bloedsuikervlakke gereeld na.

Hou jou bloedsuikervlakke dop sodat jy dit doeltreffend kan behandel.

Kry genoeg slaap.

Om nie genoeg slaap te kry nie is ‘n risikofaktor vir diabetes.

Volg ‘n gewigsverliesplan as jy oorgewig is.

Om oorgewig te wees verhoog jou kanse om diabetes te ontwikkel sewevoudig.

Inkorporeer streshanteringsgewoontes.

Studies het getoon dat beide fisiese en emosionele stres bydra tot die ontwikkeling van diabetes.

 

Breek die volgende slegte gewoontes:

Die eet van kos hoog op die GI-skaal.

Verwerkte voedsel, met baie koolhidrate en suiker, sal jou bloedsuikervlakke laat styg.

Rook.

Om sigarette te rook verhoog jou kanse om diabetes te ontwikkel met 50%.

Lang tye van stilsit.

Om stil te sit en te veel tyd voor ‘n skerm te spandeer, kan nadelig wees. Elke twee uur wat jy TV kyk in plaas daarvan om iets meer aktiefs te doen, verhoog jou kanse om diabetes te ontwikkel met 20%.

 

Hoe verander ek my gewoontes?

Hier is ‘n paar van sy wenke om goeie gewoontes te bou:

Maak jou intensies glashelder

James Clear, die skrywer van die topverkoperboek Atomic Habits, sê dat as jy seker is oor watter goeie gewoonte jy wil begin en weet wanneer en waar jy jou gewoonte sal uitvoer, sal jy meer geneig wees om jou nuwe gewoonte vol te hou. Moenie enige speelruimte los om die uitvoering uit te stel of af te stel nie.  

James Clear stel voor om hierdie raamwerk te volg:

Ek sal (tyd) in (plek) (nuwe gewoonte)  .

Byvoorbeeld – Ek sal om 17:00 in die park gaan draf.

 

Bou gewoontes agtereenvolgens

Dit is makliker om goeie gewoontes te implementeer as jy dit bo-op mekaar bou. Jy kan nuwe gewoontes byvoeg nadat jy ‘n goed gevestigde gewoonte voltooi het. As jy elke dag van 09:00 – 10:00 pligsgetrou jou e-posse beantwoord, kan jy besluit om ’n gesonde gewoonte by te voeg ná jou goed gevestigde gewoonte. Jy kan byvoorbeeld die gewoonte bou om 10 opstote te doen nadat jy jou e-posse geskryf het.

 

Maak jou gewoontes pret

Het jy geweet dat jou brein aangename ervarings onthou? Jy sal meer geneig wees om gedrag te bou rondom dinge wat jou gelukkig maak. As jy van dans hou, maak dit jou hoofvorm van oefening eerder as om oefening te doen wat jy haat.

Jy moet ook geniet wat jy eet. Eksperimenteer met verskillende geure en teksture terwyl jy kook – maak geregte met heelkosse wat jy sal geniet om te eet.

As jy sukkel om ‘n gewoonte te behou, probeer om dit te doen saam met iets wat jy geniet. Klim op jou spinfiets voor die televisie – doen ligte oefening terwyl jy jou gunsteling storie kyk.

 

Leer nuwe gewoontes saam met ander

Dit is baie makliker om ‘n goeie gewoonte aan die gang te hou as jy ‘n gemeenskap van mense het wat ook belangstel om dieselfde gewoonte te bou. Omring jouself met mense wat jou sal ondersteun en aanmoedig.

 

Maak dit maklik

Dit moet nie moeilik te wees om jou nuwe gewoonte uit te voer nie. Stel jou omgewing so in dat dit vir jou maklik is om jou nuwe gewoontes uit te voer. Moet byvoorbeeld nie jou drafskoene agter in jou kas sit nie, sit hulle eerder by die deur sodat jy dit maklik kan aantrek en in die pad kan val. As dit vir jou moeilik is om ‘n taak of aksie uit te voer, sal jy jou kanse om die gewoonte vol te hou, aansienlik verminder.

 

Jy kan ook tegnologie gebruik om dit makliker te maak om goeie gewoontes aan die gang te hou. As jy sukkel om te onthou om jou bloedsuikervlakke gereeld na te gaan, praat met jou dokter oor ‘n deurlopende glukosemonitor, of CGM. Hierdie toestelle meet jou bloedsuikervlakke gereeld. Sommige van hierdie toestelle kan aan ‘n slimfoontoepassing koppel – wat beteken dat jy jou glukosevlakke maklik kan nagaan.

 

Hou tred van jou gewoontes

Maak ‘n aantekening van al die take wat jy elke dag wil voltooi. Merk jou take af terwyl jy dit voltooi. Deur ‘n taak te voltooi en dit af te merk, sal meer van die hormoon dopamien vrygestel word. Dopamien is die motiveringsmolekule wat jou dryf om belonings te soek in die bereiking van doelwitte en sal jou in staat stel om die moeite te doen wat dit vereis om suksesvol te wees. Hoe meer dopamien jy het, hoe meer gemotiveerd sal jy wees om jou gewoontes vol te hou.

 

Hier is ‘n paar wenke om slegte gewoontes te breek:

Verwyder versoekings

As jy versoekings kan verwyder, sal dit makliker wees om ‘n slegte gewoonte te staak. As jy byvoorbeeld jou koolhidraat- en suikerinname wil verminder, moenie jou kaste vol soetgoed en hoogs geprosesseerde kosse volmaak nie – jy sal heel waarskynlik na die kaste gelok word en kos eet wat jou bloedsuikervlakke sal laat styg .

In hierdie moderne era is dit ook belangrik om digitale versoekings uit die weg te ruim. As jy baie ongesonde kos aanlyn bestel, kan jy byvoorbeeld kennisgewings van kitskostoepassings afskakel of hierdie toepassings van jou foon af verwyder.

 

Hou die negatiewe impak van jou gewoontes voor oë

Wanneer jy in die versoeking kom om iets te doen wat die ontwikkeling van diabetes sal versnel, dink aan die ernstige gesondheidskomplikasies.

Wanneer jy in die versoeking kom om ‘n sigaret te rook, dink aan die negatiewe impak wat rook op jou gesondheid het. ’n Oorsig van studies in die 2019-uitgawe van Diabetology & Metabolic Syndrome dui daarop dat sigaretrook in minstens 25 miljoen gevalle wêreldwyd die hoofoorsaak van die ontwikkeling van diabetes was.

Rook is ‘n groot risikofaktor vir diabetes en die gesondheidskomplikasies van diabetes is ernstig. Met verloop van tyd sal diabetes jou oë, niere, senuwees en hart beïnvloed. Dit kan lei tot blindheid, niersiekte, amputasie en hartsiektes.

 

Wees aanspreeklik

Kry hulp om slegte gewoontes te stop. Jy is meer geneig om jou ongesonde maniere te verander as daar iemand is wat kyk wat jy doen. Jy kan byvoorbeeld ‘n brief aan ‘n vriend of geliefde skryf waarin jy sê hoe jy van plan is om te verander en hulle vra om jou daarby te hou.

 

Samevatting

Om jou gewoontes te verander is geen maklike taak nie. As jy in staat is om ongesonde gewoontes te laat vaar en goeie gewoontes te implementeer, kan jy die ontwikkeling van diabetes vertraag en jou lewenskwaliteit aansienlik verbeter.

 

Neem die Manna Blood Sugar Support

Wanneer jy maaltyd eet, neem 1 of 2 Manna Blood Sugar Support tablette saam met elke ete, en sien die resultate…

Manna Blood Sugar Support help om jou bloedsuiker vlakke op ‘n natuurlike manier te balanseer. Dit help dan natuurlik om diabetes en verwante probleme te beveg.

 

Hoe werk dit om bloedsuiker te beheer?

Wanneer jy dit saam met ‘n maaltyd neem meng die Manna Blood Sugar Support met die kos wat jy eet om die suiker daarin stadig en egalig in die bloedstroom vry te stel. Dit voorkom dat bloedsuiker vlakke opskiet, wat beteken dat baie minder insulien vrygelaat word, en die kans dat vet gestoor word, word geweldig verminder.

 

Wat is die risiko’s en newe-effekte van Manna Blood Sugar Support?

GEEN! Manna Blood Sugar Support word gemaak van die peule vanaf die Prosopis (Mesquite) boom, en bevat geen slegte bymiddels nie. Dit beteken dat dit heeltemal natuurlik is, en dat dit gemaak word van organiese bestanddele.

Daarom het dit geen negatiewe uitwerking of newe-effekte op ‘n mens nie.

 

Wat kry ek daaruit? – Die voordele van Manna Blood Sugar Support

Sodra Manna Blood Sugar Support jou bloedsuiker vlakke stabiliseer:

  • Help om bloeddruk vlakke te beheer deur middel van bloedsuiker stabilisering.
  • Neem dit kos drange (Cravings) weg, omdat jou liggaam nie meer voel asof dit nog suiker benodig vir energie nie.
  • Gee dit jou hoër vlakke van energie vir ‘n verlengde tydperk, omdat dit die suiker stadiger en egalig in die bloedstroom vrystel.
  • Laat dit jou toe om jou gunsteling sjokolade of soetgoed te geniet elke nou en dan, solank as wat jy ‘n Manna Blood Sugar Support tablet saam met dit neem sodat dit nie jou bloedsuiker te veel verhoog nie.
  • Help dit jou om daai ekstra paar kilogram af te skud wat jy nooit kon nie.
  • Bied dit jou ‘n hoër gehalte leefstyl omdat Manna Blood Sugar Support jou toelaat om maaltye te geniet saam met vriende en familie wat jy nie altyd sou kon nie, omdat dit jou sou laat gewig optel.
  • Dit voorkom dat jy ‘n skielike “sugar crash” kry, wat daardie moeë gevoel is wat jy kry so uur nadat jy ‘n maaltyd of ‘n peusel happie met baie suiker in geëet het.

Daar is nog vele meer voordele van Manna Blood Sugar Support, maar as jy nog steeds nie dink dat jy hierdie aanvulling benodig om jou te help gewig verloor nie… dan moet jy die artikel weer lees!

 

Waar kan ek dit koop?

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply