Kosse Wat Bloedsirkulasie Verbeter

Foods That Increase Blood Circulation

This article is also available in English

Kosse wat Bloed Sirkulasie Verbeter

10 ster-kosse wat jou bloedvloei sal verbeter

Sirkulasie in die menslike liggaam vind plaas in die kardiovaskulêre stelsel meer algemeen bekend as die bloedsomloopstelsel. Die kardiovaskulêre stelsel bestaan ​​uit die hart en bloedvate. Dit werk om suurstof en voedingstowwe na alle organe en weefsels in die liggaam te vervoer. Dit is ook verantwoordelik vir die verwydering van koolstofdioksied en afvalprodukte in die liggaam.

 

Die bloedsomloopstelsel bestaan ​​uit die volgende dele:

 • Hart

Die hart is ‘n spierorgaan wat suurstofryke bloed deur die liggaam pomp via die liggaam se netwerk van bloedvate.

 • Slagare

Die are is dikwandige bloedvate wat suurstofryke bloed vanaf die hart vervoer.

 • Are

Are is bloedvate wat gedeoksigeneerde bloed terug na die hart vervoer.

 • Kapillêre vate

Die kapillêre vate is klein bloedvate wat help met die uitruil van suurstof, voedingstowwe en afval tussen die bloedsomloopstelsel en die liggaam se organe en weefsels.

 

As enige deel van die bloedsomloopstelsel beskadig is, kan jy die volgende simptome ervaar:

 • Gevoelloosheid in jou bene en arms.
 • Swelling in jou voete, enkels en bene.
 • Geheueverlies.
 • Konsentrasie-probleme.
 • Moegheid.
 • Spierkrampe.
 • Pyn, en ‘n swaar gevoel in jou bene.
 • Beensere.
 • Spatare.

Noudat ons ‘n beter idee het van wat die bloedsomloopstelsel is en presies hoe groot ‘n rol dit in die liggaam speel, sal jy begryp hoe belangrik dit is om daarvoor te sorg. As jy goed na jou bloedsomloopstelsel wil omsien, moet jy die regte kosse eet.

 

Die beste kosse wat help om bloedvloei en bloedsirkulasie te verbeter

1. Knoffel

Knoffel is welbekend vir sy voordelige impak op bloedsomloop en hartgesondheid. Dit word ook geassosieer met beter immuniteit. Die swaelverbindings wat in knoffel voorkom, veroorsaak vasodilatasie. Vasodilatasie is die vergroting van bloedvate en wye bloedvate verhoog bloedvloei. As gevolg van die verhoogde bloedvloei, word die hart se werklading verminder, wat help om bloeddruk laag te hou.

2. Cayennepeper (Capsaïcine)

Cayennepeper kry sy branderigheid van capsaïcine. Capsaïcine bevorder bloedvloei na die liggaam se weefsels deur bloeddruk te verlaag en vasodilators (elemente wat help op bloedvate wyer te maak) vry te stel. Capsaïcine help ook om die opbou van plaak in die are te voorkom.

3. Borrie

Borrie is verantwoordelik vir ‘n toename in bloedvloei deur die verwyding van bloedvate te verhoog en sirkulasie te verbeter. Curcumin, wat ‘n verbinding is wat in borrie voorkom, help met die verhoogde produksie van salpetersuur wat op sy beurt oksidatiewe stres en inflammasie verminder.

4. Granate

Granate bestaan ​​uit klein rooi pitjies. Die klein sappige saadjies is propvol voedingstowwe soos polifenol, antioksidante en nitrate, wat sterk vasodilators is, daarom help dit om bloedvloei te verbeter.

5. Uie

Uie is ‘n uitstekende bron van flavonoïde antioksidante, wat die hart bevoordeel, aangesien dit help om sirkulasie te verbeter deur die bloedvate te help om te verbreed wanneer bloedvloei verhoog word. Uie het ook anti-inflammatoriese eienskappe wat saam met flavonoïde antioksidante ook gekoppel kan word aan ‘n vermindering in inflammasie in die are.

6. Kaneel

Kaneel het baie gesondheidsvoordele waarvan een verhoogde bloedvloei is. Studies het getoon dat kaneel help om bloedvate wyer te maak sowel as verbeterde bloedvloei in die slagaar wat verantwoordelik is vir die verskaffing van suurstofryke bloed aan die hart. Dit kan ook die bloedvate verslap wat help om bloeddruk te verlaag.

7. Vetterige vis

Vetterige vis soos salm en makriel is uitstekende bronne van omega-3-vetsure. Omega-3-vetsure bevorder sirkulasie, aangesien hulle die vrystelling van stikstofoksied bevorder, wat help om bloedvate wyer te maak. Die eet van vetterige vis kan ook jou rustende bloeddruk verlaag, aangesien dit kan help om jou are skoon en onverstop te hou.

8. Beet

Beet is ryk aan nitrate, wat die liggaam in stikstofoksied omskakel. Stikstofoksied ontspan bloedvate en verhoog bloedvloei na spierweefsel. Daar is ook gevind dat beetsap jou sistoliese bloeddruk kan verlaag.

9. Spinasie

Blaargroentes soos spinasie is hoog in nitrate wat, soos voorheen genoem, omgeskakel word na stikstofoksied in die liggaam. Die eet van nitraatryke kosse kan help om sirkulasie te verbeter deur die bloedvate te verwyd en die bloed makliker te laat vloei. Studies het ook getoon dat ‘n dieet ryk aan spinasie help om die are buigsaam te hou en help om bloeddruk te verlaag.

10. Sitrusvrugte

Sitrusvrugte soos lemoene en pomelo’s is propvol antioksidante, insluitend flavonoïede. Om flavonoïedryke sitrusvrugte by jou dieet in te sluit, kan inflammasie in jou liggaam verminder, wat weer bloeddruk en styfheid in are kan verminder, terwyl bloedvloei en nitraatoksiedproduksie verbeter word. Die eet van sitrusvrugte kan dalk ook bloedklontvorming voorkom.

 

Samevatting

Om die regte kos te eet, kan jou bloedsomloop aansienlik verbeter. Daar is ‘n magdom kos wat jy kan geniet wat jou bloedvloei sal verbeter.

 

Hoe werk Manna Blood Circulation Support?

Die bestanddele in Manna Blood Circulation Support help om stikstofoksied vry te stel om mikro-kapillêre bloedvloei te verhoog. Dit kan ook ongewenste bloedlipiedvlakke verlaag en lipiedneerslae in are oplos.

Die verskillende bestanddele werk op ‘n holistiese manier om te help met positiewe bloedvloei.

 

Voordele van Manna Blood Circulation Support

 • Ondersteun kardiovaskulêre gesondheid deur stikstofoksied-produksie te bevorder en bloed makliker deur die liggaam te help vloei.
 • Ondersteun gesonde bloeddruk en versterk die immuunstelsel.
 • Suiwer die lewer en verwyder ammoniak.
 • Verbeter seksuele stamina en verbeter die liggaam se herstel na ‘n intense oefensessie.

 

Wie kan dit gebruik?

 • Enige iemand wat gesonde bloeddruk wil ondersteun
 • Individue wat angina (borspyn) wil vermy
 • Individue wat beenpyn wil vermy weens swak bloedsirkulasie
 • Enige iemand wat beskerming teen ‘n hartaanval of ‘n beroerte soek
 • Mans wat aan erektiele disfunksie ly
 • Atlete wat vinniger wil herstel na ‘n oefensessie

 

Manna Blood Circulation Support is beskikbaar by:

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply