10 Diabetes Komplikasies

10 Diabetes Komplikasies

This article is also available in English

As jy diabetes het, kyk uit vir die volgende gesondheidskomplikasies

Diabetes kan baie ernstige gesondheidsprobleme veroorsaak. As jy nie waaksaam is nie, kan diabetes lei tot hart- en bloedvatsiekte, amputasie, blindheid en chroniese niersiekte (CKD). Gelukkig is die ontwikkeling van gesondheidskomplikasies nie onvermydelik nie, daar is baie wat jy kan doen om hul aanvang teë te werk.

 

10 algemene diabetes komplikasies

 1. Hartsiekte

Die term “hartsiekte” verwys na verskeie tipes harttoestande en is ‘n baie algemene diabetes komplikasie. Die mees algemene tipe hartsiekte is koronêre arteriesiekte, wat die bloedvloei na die hart beïnvloed. Verminderde bloedvloei kan ‘n hartaanval veroorsaak.

Jou dokter sal gereeld jou bloeddruk kontroleer en kan ook ‘n klein bloedmonster neem om vlakke van LDL-cholesterol en trigliseriede te kontroleer.

Wenke om diabetiese hart probleme te vermy…

 1. Beroerte

Simptome van beroerte sluit in swakheid aan die een kant van die gesig of liggaam, gevoelloosheid in die gesig, arm of been, probleme met praat, probleme om met albei oë te sien, of duiseligheid. As jy hierdie simptome ervaar, moet jy dadelik jou dokter skakel.

Voorkom ‘n beroerte so…

 1. Niersiekte (diabetiese nefropatie)

As jou niere beskadig is, het jy niersiekte. Dit is ‘n baie algemene diabetes komplikasie aangesien een uit elke drie diabeteslyers die siekte ontwikkel. Die meeste mense wat vroeë stadiums van niersiekte het, toon geen simptome nie.

Jy moet ten minste een keer per jaar ‘n urientoets kry om te kyk vir niersiekte. Jou gesondheidsorgverskaffer sal ook jou bloeddruk nagaan aangesien hoë bloeddruk ook jou niere beskadig. Jou bloeddruklesing moet minder as 130/80 wees.

Leer meer oor diabetes en chroniese niersiekte…

 1. Senuweeskade (diabetiese neuropatie)

Permanente hoë bloedsuikervlakke sal jou senuwees beskadig. Die senuwees wat eerste beskadig word, is gewoonlik in jou arms, bene, voete en hande. Jou vel kan brand of jy kan pyn en gevoelloosheid in jou ledemate ervaar. Jou dokter moet jou voete ten minste een keer per jaar deeglik ondersoek om te kyk vir senuweeskade.

 1. Oogskade (diabetiese retinopatie)

Diabetes kan bloedvate in die retina (die ligsensitiewe laag weefsel in die agterkant van jou oog) beskadig en dit kan sigverlies en blindheid veroorsaak.

Die vroeë stadiums van diabetiese retinopatie is gewoonlik asimptomaties, daarom is dit belangrik vir mense met diabetes om jaarliks ​​’n oogarts te sien om vas te stel of jy oogskade het. By mense met tipe 1-diabetes moet hierdie jaarlikse eksamens binne drie tot vyf jaar na diabetes begin sodra die pasiënt 10 jaar of ouer is. Mense met tipe 2-diabetes moet hul eerste oogondersoek ondergaan sodra hulle gediagnoseer is. Jy kan jou visie beskerm deur vroeë diagnose en behandeling.

5 skadelike oogprobleme as gevolg van hoë bloedsuiker vlakke…

 1. Gastroparese

Gastroparese is ‘n toestand wat die normale spontane beweging van die spiere in jou maag beïnvloed. Die senuwees na die maag is beskadig en hou op om behoorlik te werk. Beweging in die maag word vertraag en dit neem lank voordat jou maag leeg is.

Praat met jou dokter as jy die volgende simptome ervaar:
   • Braking
   • Naarheid
   • Abdominale opgeblasenheid
   • Maagpyn
   • ’n Gevoel van versadiging nadat jy net ’n paar happies geëet het
   • Die opbring van onverteerde kos wat ‘n paar uur vroeër geëet is
   • Gebrek aan eetlus
   • Gewigsverlies en wanvoeding
 1. Erektiele disfunksie

Diabetes verhoog jou kanse om erektiele disfunksie te kry. Praat met jou gesondheidsorgverskaffer oor die beste behandeling. Sommige mans het ‘n verbetering in hul toestand gesien bloot deur te oefen, op te hou rook en stres te verminder.

 1. Velprobleme

’n Derde van mense met diabetes ontwikkel ’n veltoestand. Swamme en bakterieë floreer wanneer jou bloedsuikervlakke hoog is, wat velprobleme veroorsaak. Gelukkig kan die meeste veltoestande met behoorlike behandeling opklaar.

 1. Infeksie

Hoë bloedsuikervlakke verswak jou immuunstelsel. Wanneer infeksies soos konjunktivitis, verkoue, longontsteking, brongitis, gisinfeksies of sinusinfeksies nie met behandeling verdwyn nie of gereeld terugkeer, kan dit weens diabetes wees.

 1. Tand- en mondprobleme

Diabetes verswak jou witbloedselle, wat die liggaam teen infeksies beskerm. Infeksies kan in die mond voorkom. Besoek jou tandarts vir gereelde ondersoeke om ernstige tandprobleme te voorkom.

 

Hoe vertraag ek die aanvang van diabetes komplikasies?

Die meeste diabetes komplikasies is gekoppel aan hoë bloedsuikervlakke. As jy jou bloedsuikervlakke stabiel kan hou, kan jy die ontwikkeling van gesondheidskomplikasies vertraag of dit heeltemal vermy.

Geen towergetal bestaan ​​vir “normale” glukose- of bloedsuikervlakke nie. Daar is tog kliniese riglyne oor teikendoelwitte vir bloedsuikervlakke. Die 2022-standaarde van die American Diabetes Association (ADA) is ‘n stel riglyne wat deur baie professionele persone in die diabetesveld gevolg word. Hulle stel voor dat volwassenes met tipe 1- of tipe 2-diabetes sowel as kinders met tipe 2-diabetes bloedsuikervlakke tussen 80-130 mg/dL moet hê voordat hulle eet en laer as 180 mg/dL een tot twee uur na ‘n maaltyd.

Daar is baie leefstylveranderinge wat jy kan maak om jou bloedsuikervlakke binne bereik te hou.

Dit sluit in:

 • Eet heel kosse
 • Vermy hoë-GI-voedsel
 • Oefening
 • Hou op rook

Newens stabiele bloesuikervlakke, moet jy ook jou gesondheidsorgverskaffer vra om gereeld toetse uit te voer om te kyk of jy diabetes komplikasies het.

 • Kry een keer per jaar ‘n urientoets om vir niersiekte te kyk
 • Kry een keer ‘n jaar ‘n voetondersoek om te kyk vir senuweeskade
 • Besoek ‘n oogarts een keer per jaar om te kyk vir oogskade
 • Kyk gereeld vir hartsiektes
 • Wees op die uitkyk vir simptome van gastroparese, erektiele disfunksie en velprobleme en infeksies
 • Besoek jou tandarts gereeld

 

Samevatting

Diabetes veroorsaak baie ernstige gesondheidskomplikasies, maar dit kan vermy word. Die beste guns wat jy vir jouself kan doen, is om jou bloedsuikervlakke stabiel te hou. Maak ook seker dat jy gereeld vir hierdie gesondheidskomplikasies getoets word sodat jy so gou moontlik behandeling kan kry om ernstige probleme te vermy.

Leer hoe om tipe-2 diabetes te voorkom…

 

Wat is Manna Blood Sugar Support?

Die Manna Blood Sugar Support is ‘n natuurlike gesondheid aanvulling wat uit die peule van die Prosopis (Mesquite) boom gemaak word, en dit het geen negatiewe newe-effekte soos baie chemiese alternatiewe het nie.

 

Hoe werk Manna Blood Sugar Support?

Manna Blood Sugar Support meng met die kos wat ons eet en stel die suiker stadig uit hierdie kos in die bloedstroom vry. Wat dit beteken, is dat die bloedsuiker vlakke in die liggaam nie skielik opskiet nie, en die pankreas nie hoef ‘n klomp insulien vry te laat nie.

Nog ‘n ding om te doen wanneer jy probeer om jou bloedsuikervlakke stabiel te kry, is om op te hou om die ongelooflike effek van die Manna Blood Sugar Support te bestry deur dinge te eet wat heeltyd probeer om jou bloedsuikervlakke te skiet.

Volg ‘n gesonde dieet soos die een wat jy in die GRATIS Manna Dieet e-boek kan kry. Neem dan ‘n Manna Blood Sugar Support tablet of twee met elke ete, en dit sal help om te verhoed dat jou bloedsuiker deur die dak skiet.

 

Waar kan ek Manna Blood Sugar Support koop?

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply