Voorkom ‘n Beroerte So

Voorkom ‘n Beroerte So

This article is also available in English

Daar is baie wat jy kan doen om beroertes te vermy

Jy moet jouself gereeld afvra wat jy kan doen om ‘n beroerte te voorkom –  veral as jy ouer word. Die voorkoming van ‘n beroerte moet ook ernstig opgeneem word as jy nabye familielede het wat dalk aan een gely het. Alhoewel jou familiegeskiedenis nie kan verander nie, is daar steeds dinge wat jy kan doen om jou kanse om aan ‘n beroerte te ly, te verminder.

 

Tekens van ‘n beroerte

 • Swakheid aan die een kant van die liggaam
 • Gevoelloosheid
 • Ongewone of erge hoofpyne
 • Sigprobleme
 • Onstabielheid wanneer jy probeer loop of staan

 

Hoe om ‘n beroerte te voorkom

1. Verlaag jou bloeddruk

As jy hoë bloeddruk het verdubbel dit jou kanse om aan ‘n beroerte te ly. Om jou bloeddruk te monitor is uiters belangrik. As jy aan hoë bloeddruk ly, is die behandeling van die probleem die grootste guns wat jy vir jouself kan doen om jou vaskulêre gesondheid te verbeter.

Om jou bloeddruk onder 120/80 te hou is die ideale doelwit, maar sommige mediese kenners sal voorstel dat jy nie toelaat dat jou bloeddruklesing so laag daal nie en sal voorstel dat dit nie hoër as 140/90 moet wees nie.

Behandel hoë bloeddruk op die natuurlike manier…

2. Voorkom die skade van chroniese inflammasie

Navorsing het getoon dat chroniese, laegraadse inflammasie bydra tot kardiovaskulêre siektes, kanker, tipe 2-diabetes en ander mediese toestande.

Die beste manier om chroniese inflammasie te verminder, is deur:
   • Die vermindering van jou soutinname
   • Die vermindering van hoë-cholesterol voedsel
   • Daagliks vier tot vyf koppies vrugte of groente te eet
   • Weekliks twee tot drie porsies vis te eet
   • Daaglikse porsies volgraan en laevet suiwelprodukte te eet
   • 30 minute of meer elke dag te oefen
   • Op te hou rook

3. Verloor gewig

Om oorgewig te wees en die vele komplikasies wat kan ontstaan ​​as gevolg van vetsug, soos hoë bloeddruk en diabetes, verhoog jou kans om ‘n beroerte te kry.

Vra jou doktor vir ‘n volhoubare gewigsverliesstrategie wat gebaseer is op jou mediese rekord. So sal jy gewig op ‘n optimale manier kan verloor.

Hoe om jou gewigsverliesdoelwitte te bereik:
   • Probeer om jou kalorie-inname tot 1500-2000 kalorieë te verminder, afhangende van jou aktiwiteitsvlakke en liggaamsmassa-indeks.
   • Verhoog jou aktiwiteitsvlakke en probeer oefening deel van jou daaglikse roetine maak. Oefening sal bydra tot gewigsverlies en jou bloeddruk verlaag. Oefening teen ‘n matige intensiteitsvlak vir ten minste vyf dae ‘n week word aanbeveel.

Leer meer oor betroubare maniere om gewig te verloor…

4. Drink minder alkohol

Die inname van alkohol in klein hoeveelhede is heeltemal aanvaarbaar. Om die hoeveelheid tot meer as twee glase te verhoog, kan jou risiko vir beroerte dramaties verhoog. As jy alkohol drink, is rooiwyn die gesondste keuse. Sommige studies het ‘n afname in hartsiektes en beroerte getoon by individue wat ‘n matige hoeveelheid rooiwyn gedrink het.

5. Behandel atriale fibrillasie 

Atriale fibrillasie is ‘n vorm van onreëlmatige hartklop wat veroorsaak dat klonte in die hart vorm. Die klonte kan dan deur die bloedstroom na die brein beweeg en ‘n beroerte veroorsaak. Atriale fibrillasie kan jou kans om ‘n beroerte te kry vyfvoudig verhoog. Hartkloppings en om kort van asem te wees, is tekens dat jy dalk aan atriale fibrillasie ly. Dit word aangeraai om jou dokter te sien as jy dalk enige van hierdie simptome ervaar en bloedverdunners sal dalk deur jou dokter voorgeskryf moet word om atriale fibrillasie te hanteer.

6. Beheer hoë bloedsuikervlakke

Een van die oorsake van diabetes is hoë bloedsuikervlakke, met verloop van tyd lei dit tot die beskadiging van jou bloedvate, wat die vorming van klonte verhoog. Dit is dus baie belangrik om jou bloedsuikervlakke onder beheer te hou. Dieet, oefening en medikasie kan help om jou bloedsuikervlakke normaal te hou.

Hier is 6 maklike wenke om bloedsuiker te beheer…

7. Hou op rook

Rook versnel die vorming van klonte op verskeie maniere. Dit verdik jou bloed en verhoog die opbou van plaak in jou are. Praat met jou dokter oor die beste manier om op te hou rook. As jy ophou rook, sal jy jou risiko van beroerte dramaties verminder. Nikotienpleisters sowel as nikotienkougom kan help, en voorgeskrewe medikasie of berading kan ook effektief wees.

 

Samevatting

Alhoewel jou familiegeskiedenis ‘n rol speel in jou kanse om ‘n beroerte te kry, is daar baie dinge wat jy kan doen om dit te voorkom. Om gewig te verloor, jou bloedsuikervlakke te bestuur en op te hou rook is nie net voordelig om ‘n beroerte te voorkom nie, maar sal ook jou algemene gesondheid dramaties verbeter.

 

Hoe werk Manna Blood Circulation Support?

Die bestanddele in Manna Blood Circulation Support help om stikstofoksied vry te stel om mikro-kapillêre bloedvloei te verhoog. Dit kan ook ongewenste bloedlipiedvlakke verlaag en lipiedneerslae in are oplos.

Die verskillende bestanddele werk op ‘n holistiese manier om te help met positiewe bloedvloei.

 

Voordele van Manna Blood Circulation Support

 • Ondersteun kardiovaskulêre gesondheid deur stikstofoksied-produksie te bevorder en bloed makliker deur die liggaam te help vloei.
 • Ondersteun gesonde bloeddruk en versterk die immuunstelsel.
 • Suiwer die lewer en verwyder ammoniak.
 • Verbeter seksuele stamina en verbeter die liggaam se herstel na ‘n intense oefensessie.

 

Wie kan dit gebruik?

 • Enige iemand wat gesonde bloeddruk wil ondersteun
 • Individue wat angina (borspyn) wil vermy
 • Individue wat beenpyn wil vermy weens swak bloedsirkulasie
 • Enige iemand wat beskerming teen ‘n hartaanval of ‘n beroerte soek
 • Mans wat aan erektiele disfunksie ly
 • Atlete wat vinniger wil herstel na ‘n oefensessie

 

Manna Blood Circulation Support is beskikbaar by:

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply