Simptome Van Hoë Bloeddruk

Simptome Van Hoë Bloeddruk

This article is also available in English

Wees op die uitkyk vir die subtiele tekens van hoë bloeddruk

Hoë bloeddruk, ook bekend as hipertensie, is ‘n algemene gesondheidstoestand waarvan die lyer nie altyd bewus is nie, aangesien daar dikwels geen waarskuwingstekens is nie. Hoë bloeddruk kan lei tot groot gesondheidskwessies, soos hartsiektes of beroerte. Dit is ‘n algemene toestand wat die liggaam se are affekteer. As jy aan hoë bloeddruk ly, plaas jou bloed te veel druk op jou arteriële wande en dit dwing jou hart om harder te werk om bloed deur jou liggaam te pomp.

 

Kyk uit vir die volgende simptome van hoë bloeddruk

 • Borspyn (Angina)

Borspyn is die mees algemene simptoom van hoë bloeddruk en kan voorkom sonder dat enige ander simptome teenwoordig is.  

 • Asemhalingsprobleme

Hoë bloeddruk kan jou bloedvate beïnvloed deur hul buigsaamheid te verminder, wat op sy beurt bloedvloei na jou hart verminder, wat kan lei tot simptome soos borspyn. As jy ‘n hipertensiewe krisis ervaar, kan jou borspyn toeneem wat kan lei tot moeilike asemhaling.

 • Hoofpyne

‘n Hoofpyn kan tydens periodes van baie hoë bloeddruk voorkom, wat ekstra druk op die brein kan plaas. Die druk kan ernstige gevolge teweegbring –  bloed uit die bloedvate kan in die brein lek.

 • Verwarring en duiseligheid

Verwarring en duiseligheid het ‘n soortgelyke oorsprong as hoofpyn en vind plaas wanneer daar te veel druk op jou brein is en daar abnormale bloedvloei na jou brein toe is. Dit gebeur tydens ‘n hipertensiewe krisis of as jou bloeddruk swak beheer word. As hierdie hipertensiewe simptome geleidelik vererger kan dit lei tot ‘n beroerte of bloeding op die brein.

 • Visie- of spraakprobleme

Baie simptome van hoë bloeddruk word nie ten volle verstaan ​​nie, maar daar word voorgestel dat die spanning op jou bloedvatwande  jou bloedvate en senuwees beskadig.

Dit kan lei tot spraakprobleme of sigprobleme, aangesien jou oë baie klein bloedvate bevat wat tydens ‘n hipertensiewe noodgeval aangetas word.

 

Gesonde leefstylveranderinge

Hoe weet jou of jy aan hoë bloeddruk ly? Die enigste werklik betroubare aanwyser is ‘n bloeddruktoets wat deur mediese personeel toegedien word. As jy aan enige van die bogenoemde simptome ly, is dit belangrik om bewus te wees van jou bloeddrukvlakke – om die probleem te diagnoseer is van kardinale belang. Jy kan met jou dokter praat oor medikasie wat jou simptome sal verminder of verlig. Dit is ook belangrik dat jy gesonde leefstylveranderinge maak.

Die leefstylveranderinge sluit  ‘n toename in fisiese oefening in, die vermindering van jou natrium-inname en die verhoging van jou inname van vrugte en groente. Die bestuur van jou stresvlakke en liggaamsgewig en die verbetering van jou slaappatrone is ook baie belangrik. Ten slotte word dit sterk aanbeveel om alkohol, sigarette of dwelmgebruik te verminder of heeltemal te vermy.

 

Risiko faktore

Alhoewel dit moeilik is om te weet of jy aan hoë bloeddruk ly sonder om ‘n toets te neem, kan jy jou kanse om die toestand te kry verminder deur sommige risikofaktore te verminder.

Wees bewus van die volgende risikofaktore:
 • Om oorgewig te wees
 • ‘n Hoë inname van natrium
 • Min tot geen oefening
 • ‘n Hoë inname van alkohol of koffie
 • Rook
 • Te min slaap
 • Om ouer as 65 te wees
 • Familiegeskiedenis van hoë bloeddruk

 

Samevatting

Wees op die uitkyk vir die simptome van hoë bloeddruk sodat jy die toestand doeltreffend kan beheer. As jy borspyn, moeilik asem haal en visie- of spraakprobleme ervaar, sal dit die beste wees om jou dokter te vra om jou bloeddruk te toets. Wees ook bedag daarop om moontlike hoë bloeddruk risikofaktore te verminder.

 

Hoe werk Manna Blood Circulation Support?

Die bestanddele in Manna Blood Circulation Support help om stikstofoksied vry te stel om mikro-kapillêre bloedvloei te verhoog. Dit kan ook ongewenste bloedlipiedvlakke verlaag en lipiedneerslae in are oplos.

Die verskillende bestanddele werk op ‘n holistiese manier om te help met positiewe bloedvloei.

 

Voordele van Manna Blood Circulation Support

 • Ondersteun kardiovaskulêre gesondheid deur stikstofoksied-produksie te bevorder en bloed makliker deur die liggaam te help vloei.
 • Ondersteun gesonde bloeddruk en versterk die immuunstelsel.
 • Suiwer die lewer en verwyder ammoniak.
 • Verbeter seksuele stamina en verbeter die liggaam se herstel na ‘n intense oefensessie.

 

Wie kan dit gebruik?

 • Enige iemand wat gesonde bloeddruk wil ondersteun
 • Individue wat angina (borspyn) wil vermy
 • Individue wat beenpyn wil vermy weens swak bloedsirkulasie
 • Enige iemand wat beskerming teen ‘n hartaanval of ‘n beroerte soek
 • Mans wat aan erektiele disfunksie ly
 • Atlete wat vinniger wil herstel na ‘n oefensessie

 

Manna Blood Circulation Support is beskikbaar by:

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply