Manna Spysvertering-Gesondheid Protokol

Manna Spysvertering-Gesondheid Protokol

This article is also available in English

Die eerste ding om te besef is dat jy net so gesond is soos die kos wat jy kan verteer

Die hoofrol van die spysverteringstelsel is om voedsel af te breek en om die liggaam van voedingstowwe te voorsien. As die spysverteringstelsel beskadig is, maak dit nie saak hoe hoog die gehalte van jou kos is of hoeveel aanvullings jy neem nie, want die voedingstowwe kan nie behoorlik opgeneem word nie

Daar is ‘n hele paar dinge wat die funksie van jou spysverteringstelsel kan beïnvloed. Wanneer die spysverteringstelsel in balans is en die goeie bakterieë hul werk doen, is die derm in ‘n toestand van simbiose. Wanneer hierdie balans egter uit is, word dit disbiose genoem.

 

‘n Aantal dinge kan spysverteringsprobleme veroorsaak, byvoorbeeld:

 • Spanning
 • Medikasie, pil, antibiotika
 • Gemorskos, suiker, hoë koolhidraat-gebaseerde dieet
 • Voedselintoleransies, allergieë of sensitiwiteite
 • Gereelde antibiotika- of dwelmterapie
 • Emosionele stres
 • Intestinale infeksies
 • Parasiete

Dit kan dan lei tot ‘n oorbevolking van slegte bakterieë en gis (candida), wat kan beïnvloed hoe goed jy kos verteer en hoe goed die liggaam funksioneer.

 

Spysverteringsgesondheid en kos

Die belangrikste rol van die spysverteringstelsel is om voedsel af te breek en om voedingstowwe & bruikbare energie aan die liggaam te lewer. Dit is belangrik aangesien jou hele liggaam se gesondheid staatmaak op hoe goed hierdie proses werk. Soveel gesondheidsprobleme kan genees word deur eers by dermgesondheid te begin en dit goed te laat werk.

Wanneer jy kos inneem, is daar ‘n aantal stappe waarin die kos deurgaan. Eers word dit gekou en die ensieme in jou speeksel begin die kos opbreek. Dit gaan dan na die maag om aan te hou om kos af te breek, die maag gebruik soutsuur en pankreassappe om vet af te breek. Dan gaan wat oorbly na die dunderm waar die miljarde bakterieë hul werk doen.

 

Spysverteringsgesondheid en ongesonde kos

Daar is soveel dinge wat verkeerd kan loop in die reis wat jou kos neem wat strek van om nie jou kos te kou nie, tot die maagsuur wat nie in staat is om jou kos te verteer en af ​​te breek nie. Dus, as jy hierdie werk nog moeiliker maak deur die liggaam die verkeerde kos te gee wat hierdie hele proses nog meer ingewikkeld maak, gaan jy aansienlike effekte in jou gesondheid opmerk. Of dit jou energie, vel, slaap, of jou bui is.

As jy die verkeerde kos vir jou liggaam eet, gaan hierdie kosse nie behoorlik afgebreek word nie. Hulle gaan fermenteer en veroorsaak dat gasse en gifstowwe vrystel wat onmiddellike stres in jou spysverteringstelsel gaan veroorsaak, dit kan krampe, opgeblasenheid, gas, hardlywigheid of diarree wees.

 

Spysverteringsgesondheid en stres

As jy dan aanhou om daardie kosse te eet wat stres veroorsaak, gaan die liggaam ander simptome van inflammasie toon, of dit nou allergieë, uitslag, velprobleme, aknee, seer gewrigte is. As jy dan mettertyd op dieselfde pad gaan, verander daardie simptome in groter outo-immuun toestande …

Dus, as die liggaam gestres is as gevolg van die kos wat jy eet en nie verteer nie, verhoog kortisol in jou liggaam en enigiemand wat hoë kortisol- of adrenalien vlakke het, gaan alarmseine na al die ander hormone stuur en hulle almal uit balans gooi.

Dit kom alles terug na kos, hoe goed jy eet en hoe goed jy verteer. Jy moet versigtig wees met wat jy in jou liggaam sit en luister hoe jou liggaam daarop reageer. Die kos wat jy eet, moet jou energie gee en dien as brandstof vir die liggaam.

 

Wanneer die spysverteringstelsel nie reg werk nie, kan die volgende simptome teenwoordig wees:

 • Opgeblase voel, of winderigheid na etes wees
 • ‘n Gevoel van nooit versadig wees nie
 • Spysverteringsprobleme, diarree, hardlywigheid
 • Allergie reaksies na ‘n ete
 • Jeukerige vel, ore, of rektum
 • Swak of gebarste vingernaels
 • Vergrote kapillêre in die wange en neus
 • Vel irritasies soos periorale dermatitis, aknee, rosacea
 • Ystertekort
 • Chroniese gis infeksies
 • Moegheid
 • Verlies van menstruele siklus of ernstige PMS

 

Volg hierdie protokol om spysverteringstelsel gesondheid te herstel:

Let wel: Die meeste mense met swak spysverteringstelsel ly aan “suur refluks” (sooibrand gevoel) en neem dus teensuurmiddels. In 90% van die gevalle is dit egter nie ‘n kwessie van te hoë suurvlakke nie, maar eerder te lae suur in die maag. Soos ons ouer word of as gevolg van sekere medikasie of hoë vlakke van stres, kan ons mae te alkalies word en daarom neem kos langer om te verteer en kan dit “suur refluks” veroorsaak.

Behandel “suur refluks” met die volgende metode en gooi die teensuurmiddels weg:

 1. Verdun ‘n eetlepel appelasyn in ‘n glas water en drink dit net voor elke maaltyd. Dit sal help om maagsure te verhoog sodat kos vinniger kan verteer.
 2. Gebruik elke dag Manna-kollageen, want dit kan help om die binnekant van die spysverteringskanaal te herstel.
 3. Neem die Manna GUT Support elke dag om gesonde bakterieë en spysverteringsensieme in die spysverteringskanaal te herstel.
 4. Deur Manna Blood Sugar Support aanvulling met elke maaltyd te gebruik, help dit om bloedglukosevlakke te reguleer, en werk saam met die GUT Support om gesonde bakterieë in die spysverteringskanaal te verhoog.
 5. Volg die Manna-dieet om verfynde koolhidrate uit jou dieet uit te skakel.
 6. Sprinkel elke dag ‘n eetlepel vlassaadolie op jou slaai, want dit sal help met stoelgang en algehele spysverteringstelsel.

 

Volg hierdie spysverteringsprotokol vir ten minste 3 maande.

Manna Gut Support is beskikbaar by:

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply