Warm Gloede: Simptome, Oorsake en Behandeling

Warm Gloede: Simptome, Oorsake en Behandeling

This article is also available in English

Wat is Warm Gloede?

Warm gloede kom voor wanneer jy skielik oorval word met ‘n gloed van hitte. Jou gesig, nek en bors kan rooi uitslaan. Warm gloede kan jou ook laat sweet. Sommige mense ervaar dat hul hart vinniger klop of hulle kry kouekoors.

Warm gloede is ‘n algemene simptoom van menopouse.

Simptome

Tydens menopouse het die meeste vroue daaglikse warm gloede. ‘n Enkele episode kan tot vyf minute duur. Hierdie episodes kan in intensiteit verskil. Sommige warm gloede kan lig wees terwyl ander jou dag heeltemal kan ontwrig. Warm gloede in die nag (nagsweet) kan ook slaapversteurings veroorsaak.

Simptome van warm gloede sluit in:

 • Vel wat skielik warm voel
 • Rooiheid op dele van die liggaam, soos die gesig, nek, ore of bors
 • Sweet, veral in die bolyf
 • Tinteling in jou vingers
 • ‘n Hartklop wat vinniger as gewoonlik is

Warm gloede kan gemiddeld vir 7 jaar duur.

Oorsake

Veranderende hormoonvlakke, voor en na menopouse, is die mees algemene oorsaak van warm gloede. Wetenskaplikes is onseker oor hoekom hormonale wanbalanse warm gloede veroorsaak.

Maar die meeste navorsing dui daarop dat warm gloede voorkom wanneer verlaagde estrogeenvlakke veroorsaak dat jou liggaam se termostaat (hipotalamus) meer sensitief word vir veranderinge in liggaamstemperatuur. Wanneer die hipotalamus dink jou liggaam is te warm, sal dit ‘n warm gloed veroorsaak.

Daar is ander mediese toestande wat ook hormonale wanbalanse veroorsaak soos diabetes, eetversteurings en sekere vorme van geboortebeheer.

Snellers

Dit is onduidelik hoekom sommige vroue warm gloede ervaar en ander nie. Mense wat rook of oorgewig is, is egter meer geneig tot warm gloede.

Kyk uit vir die volgende snellers:

 • Alkohol
 • Warm drankies
 • Kafeïen
 • Om in ‘n warm kamer te wees
 • Die dra van stywe klere
 • Stres en angs
 • Swangerskap, veral gedurende die eerste en tweede trimester
 • ‘n Ooraktiewe of onderaktiewe skildklier
 • Chemoterapie
 • Bestralingsterapie
 • Spinale letsels
 • Sommige medikasie, insluitend die osteoporosemiddel raloxifene (Evista), die borskankermiddel tamoxifen (Soltamox), en die pynstiller tramadol (Conzip, Ultram)

Behandeling

Behandeling van warmgloede kan op verskeie maniere benader word. Hierdie maniere sluit voorskrifmedikasie, alternatiewe medisyne, lewenstylveranderinge, en aanvullings in. Die beste manier om warmgloede te bestry is egter met behulp van die Manna Hot Flush Gel

Hoe werk die Manna Hot Flush Gel?

Met ‘n kombinasies van baie spesifieke essensiële olies bied die Manna Hot Flush Gel vinnige en effektiewe verligting vanaf warmgloede en nagsweet deur die liggaam te verkoel. Dit is heeltemal natuurlik, hormoon-vry, en werk ongelooflik goed.

 

Hoe gebruik ek die Manna Hot Flush Gel?

Smeer ‘n bietjie van dit aan die agterkant van die nek tydens ‘m warmgloed- of nagsweet episode. Indien dit nie voel of dit goed genoeg werk nie, smeer bietjie meer aan en smeer dit ook af tot op die skouers.

In baie erge gevalle waar dit ook nog nie werk nie kan jy dit onder die armholtes, onder die voete, of aan die binne kant van die lieste smeer. Hierdie is alles plekke waar die opname van die gel in die bloedstroom mees effektief plaasvind. 

 

Wanneer gebruik ek die Manna Hot Flush Gel?

Soos genoem kan jy dit aansmeer tydens ‘n warmgloed- of nagsweet episode, maar jy kan dit ook ter voorbehoeding aansmeer deur dit in die oggend wanneer jy opstaan, en in die aand voor jy gaan slaap ook aan te smeer – of jy nou op daardie spesifieke oomblik warmgloede het of nie.

 

Watter bestanddele is in die Manna Hot Flush Gel?

Die aktiewe bestanddele sluit in methylsulfonylmethane (MSM), Mentha Piperita (Peperment), Salvia Sclarea (Clary), Lavandula Angustifolia (Laventel), Ocimum Basilicum (Basiliekruid), Citrus Medica Limonum (Suurlemoen), en Citrus Aurantium Amara Flower (Neroli).

Manna Hot Flush Gel is beskikbaar by:

Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply