Dinge Wat Dermbakterieë Beskadig

Dinge Wat Dermbakterieë Beskadig

This article is also available in English

Jy is meer bakterieë as wat jy mens is.

Daar is baie meer bakterieë selle in jou liggaam as menslike selle en daarom moet jy goed na die bakterieë in jou liggaam kyk. Dit kan net voordelig wees vir jou voortbestaan. ‘n Groot hoeveelheid van hierdie bakterieë kan in jou ingewande gevind word.

 

Hoekom is dermgesondheid belangrik?

Die interaksies van organismes in jou ingewande met mekaar en met die res van jou liggaam, is kompleks. Navorsers verwonder hulle oor hoe die aktiwiteite in jou ingewande jou gesondheid beïnvloed. Wetenskaplikes ontdek by die dag meer.

Tot dusver dui navorsing daarop dat dermgesondheid ‘n rol kan speel in:

 • Geestesgesondheid, insluitend depressie en angs
 • Inflammasie
 • IBS
 • Vetsug, diabetes en metaboliese sindroom
 • Lewergesondheid
 • IBD

Daar is tot 1 000 spesies bakterieë in die menslike ingewande. Verlaag die risiko van baie gesondheidsprobleme deur te verseker dat die bakterieë in jou ingewande gesond is.

 

Wees op die uitkyk vir die volgende dinge wat jou dermbakterieë beskadig.

1. Te min verskeidenheid in jou dieet

Vandag se Westerse dieet het ‘n beperkte verskeidenheid kosse om van te kies. Slegs 12 plante en vyf dierspesies word vir 75% van die wêreld se voedselvoorraad gebruik. Ons het meer verskeidenheid nodig, want baie dieetdiversiteit help om ‘n verskeidenheid voordelige dermbakterieë te laat groei.

Die eet van heel kosse soos vrugte, groente en volgraan sal dermflora laat floreer. As jy meer heel kossel by jou dieet voeg, kan jy jou dermfloraprofiel binne ‘n paar dae verander.

2. ’n Tekort aan prebiotika

Prebiotika is ‘n soort vesel wat vriendelike dermbakterieë, soos Bifidobacterium, help groei. Hierdie vesel word in baie vrugte, groente en volgraan gekry.

Sommige kosse wat veral ryk is aan prebiotika sluit in:
   • Lensies, kekerertjies en boontjies
   • Hawer
   • Piesangs
   • Jerusalem artisjokke
   • Aspersies
   • Knoffel
   • Preie
   • Uie
   • Neute

Om jou prebiotiese inname te verhoog, kan jy ook ‘n aanvulling neem om die vesel te kry wat jy nodig het vir goeie dermbakterieë om te groei.

3. Drink ‘n oormatige hoeveelheid alkohol

Oor die algemeen benadeel die drink van te veel alkoholiese drankies jou dermgesondheid. Daar is ‘n direkte verband tussen alkoholverbruik en dermprobleme.

Die goeie nuus is dat rooiwyn blykbaar ‘n uitsondering is aangesien die polifenool-inhoud in die wyn die groei van gesonde bakterieë stimuleer en die groei van skadelike bakterieë soos Clostridium inhibeer. Om rooiwyn in matigheid te drink, kan jou dermfloraprofiel help, bloeddruk verlaag en cholesterol verbeter.

4. Die gebruik van antibiotika

Die gebruik van antibiotika maak nie net slegte bakterieë dood nie, dit maak ook nuttige bakterieë dood.

Gewoonlik veroorsaak antibiotika ‘n korttermyn-afname in voordelige dermbakterieë, maar dit kan ook langtermyn-effekte hê aangesien bakterieë nie altyd na dieselfde hoeveelhede teruggroei na antibiotikabehandeling nie. Een studie het bevind dat ‘n enkele dosis antibiotika die diversiteit van Bacteroides, een van die mees dominante bakteriese groepe, verminder. Hierdie effekte was merkbaar tot twee jaar na die gebruik van antibiotika.

5. Lang tye van stilsit

Of jy nou hardloop, tuinmaak of tafeltennis speel, fisiese aktiwiteite hou talle gesondheidsvoordele in. Om fisies aktief te wees, (d.w.s. beweeg jou liggaam sodat dit energie verbrand) help ook dermgesondheid. Aktiewe mense het meer butyraat, ‘n kortketting-vetsuur wat belangrik is vir algemene gesondheid, en botteraat-produserende bakterieë.

6. Onvoldoende slaap

Studies dui daarop dat jou ingewande ‘n sirkadiese ritme volg en ontwrigting van hierdie ritme kan jou dermmikrobioom benadeel. Navorsing wat gedoen is op mans wat twee dae lank nie geslaap het nie, het klein veranderinge aan die dermflora getoon en die oorvloed bakterieë wat met gewigstoename, vetsug en tipe-2-diabetes verhoog.

Navorsing is nog relatief nuut en geen wesenlike gevolgtrekkings kan nog gemaak word nie. Tog is genoeg slaap goed vir jou algemene gesondheid.

7. Blootstelling aan stres

Te veel stres lei tot veranderinge in die brein-derm interaksies wat lei tot die ontwikkeling van gastroïntestinale afwykings.
Een studie het gekyk na hoe stres die samestelling van dermbakterieë in 23 universiteitstudente verander. Die dermbakterieë is aan die begin van die semester en weer tydens eindeksamen ontleed. Tydens die stresvolle eksamentydperk het studente ‘n afname in vriendelike bakterieë gehad.

 

Samevatting

Dit is belangrik om te sorg vir die bakterieë in jou ingewande om die risiko van baie gesondheidsprobleme te verminder. Daar is baie dinge wat jy kan doen om die groei van goeie bakterieë te bevorder. Jy kan oefen, heel kosse en voedsel ryk aan prebiotika eet. Om jou alkoholverbruik te beperk en stres te bestuur, kan ook help.

 

Kry natuurlike verligting van derm- en spysverteringsprobleme

Manna Gut Support help om bakterie (goeie flora) in jou spysverteringstelsel en om noodsaaklike verteringsensieme te herstel wat help om jou spysverteringskanaal gesond te hou en jou immuunstelsel te versterk.

 

Wat is Manna GUT Support?

Manna GUT Support is ‘n natuurlike aanvulling wat help om die spysverteringsbakterieë (goeie flora) en noodsaaklike ensieme in die spysverteringskanaal te herstel. Dit help om die gesondheid van die mdermkanaal te verbeter en die immuunstelsel te versterk.

 

Hoe werk dit spysverterings probleme?

Manna GUT Support herstel die goeie bakterieë en noodsaaklike ensieme in die spysverteringskanaal, help met die verligting van spysverteringskanaal-verwante gesondheidsprobleme, en verhoog die immuunfunksie van die liggaam.

The Manna GUT Support bevat GEEN van die hoof potensiële allergene en bevat ook GEEN bymiddels

 

Wat is die voordle van Manna GUT Support?

 • Help om die natuurlike balans in die spysverteringskanaal te herstel
 • Help om verteringsgesondheid en die funksie van die immuunstelsel te verbeter
 • Geskik vir gewigsverlies, PCOS, IBS, insulien weerstandigheid, diabetes, candida, onvrugbaarheid, psoriasis, hoë bloeddruk en hoë cholesterol.
 • Die verskillende bestanddele werk holisties om die mikroörganismes in die spysverteringskanaal te balanseer.
 • Spysverterings ensieme help met die afbreek van kosse
 • Probiotika verskaf die ‘vriendelike’ dermflora wat die ingewande beskerm teen skadelike bakterieë, en L-Glutamien help met die vernuwing van die binnekant van die spysverteringskanaal.

 

Vir die perfekte dag-tot-dag hupstoot in jou dspysverterings gesondheid, kry die Manna GUT Support NOU vanaf hierdie winkels of aanlyn-winkels:

Button
Print Friendly, PDF & Email

More articles

Leave a Reply